Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Wydaje mi się, że coś z napędem dysku nie teges. Bios go widzi, a start laptopa zawiesza się na kursorze. wsadzony inny dysk (na sztukę) i pojawił się komunikat o braku systemu. Podłączyłem pod interfejs USB i komputer go wykrył jako pojedynczy dysk (3 partycje) a próba odczytania kończyła się komunikatem o niesformatowanym dysku.....
PS: Gratuluje tysiączka krzycho
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Dane pewnie da się jeszcze odzyskać w większej części. Tylko nie dawaj go jakimś "misczom" bo Ci spaprają wszystko.
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Pyra, współczuję.
Najlepiej nie próbuj już na nim startować Windowsa. Jak chcesz sam powalczyć-na PW zapraszam, jak nie-wysyłaj do mnie.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Jaki laptop? ostatnio podobnie miałem z Samsungiem. I to nie wina HDD była tylko zepsuty windows i partycja recovery.
Spróbuj bootować z live cd z jakimś linuxem np Suse. Linux Mint uruchomić system i poprzenosić potrzebne dane na pendriva

Błąd niesformatowanego dysku często wyskakuje jak podłączasz dysk na którym była vista lub 7demka na kompa z XPkiem

Kiedyś mój komputer widział tez dysk tylko w biosie, po podłączeniu dysku do innego komputera wyskakiwało że dysk jest uszkodzony po formacie z linuksa nagle ożył i działał jeszcze długo :)
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Lapek to Compaq n610, bateria trzymająca 2,5h, więc szkoda mi go, bo robiłem nim często diagnostykę aut.
HDD poprzedniego dnia pracował poprawnie, system się normalnie zamknął a wczoraj od razu klops. Mam nadzieję, że to nie silniczek, bo jeśli elektronika, to poszukał bym taki sam egzemplarz, przełożył elektronikę i może udało by się dane odzyskać, to w razie awarii sprzętu.
HDD Seagate 40GB
Maruda

Post autor: Maruda »

Tak jak radzi Nighmare, spróbuj uruchomić z bootowalnej płyty CD (w CD-Action nr 09/20010, jest "na ratunek").Jak się uda, to dane przeniesiesz na inny nośnik. Potem formatujesz HDD, ale nie zwykłym formatem, tylko odpowiednim programem który dokładnie czyści dysk (np. Acronis Drive Cleanser).
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Ten dysk idzie już do utylizacji, nie będę ryzykował. Oczywiście po odzyskaniu danych...
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

To wcale nie musi być wina dysku twardego tym bardziej że te jedno talerzowe Seagate 40Gb były dość pancerne
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Nightmare pisze:To wcale nie musi być wina dysku twardego tym bardziej że te jedno talerzowe Seagate 40Gb były dość pancerne
Niestety dysk... aktualnie piszę z systemu postawionego na zapasowym dysku, tyle że mniejszym. Próbowałem odczytać dane, i Recovery zmalał 220000plików, niestety tylko kilka obrazków dało się odczytać, reszta to śmieci. Struktura katalogów w większości tez poprawna, ale katalogi puste :-(
W domu spróbuję jeszcze raz, mam więcej wolnej przestrzeni dyskowej to sobie wszystko przegram...
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

studia... szykuje się niezła rzeźnia w tym semestrze :cry: ogólnie mam dość, nigdy mnie nie ciągnęło do studiowania, wolę uczyć się tego czego ja chce, sam, a nie tej beznadziei co oni chcą i jeszcze horrendalne wymagania potem mają.
Wybaczcie ale muszę sobie ponarzekać bo nie dużo mi brakuje do rzucenia tego w p... krzaki :-(
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Będzie lepiej.... w końcu ;)
Pozdr.
Pikom
Maruda

Post autor: Maruda »

Już 70 lat czekam na to lepiej i jakoś nie mogę się doczekać. I wygląda na to, że się nie doczekam. :zly:
kodi

Post autor: kodi »

Walki, która myślałem, że już się skończyła, etap drugi. Znowu szpital :(
DNF

Post autor: DNF »

Kodi jesteśmy z Tobą! Trzymaj się!
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

kodi, tylko pamiętaj kolego, że jeszcze sporo przed Tobą do zrobienia. I Twoja Rodzina i my wszyscy liczymy na Ciebie i jednocześnie jesteśmy z Tobą.
Pozdr.
Pikom
Zablokowany