Podziel się swoim smutkiem
Wydaje mi się, że coś z napędem dysku nie teges. Bios go widzi, a start laptopa zawiesza się na kursorze. wsadzony inny dysk (na sztukę) i pojawił się komunikat o braku systemu. Podłączyłem pod interfejs USB i komputer go wykrył jako pojedynczy dysk (3 partycje) a próba odczytania kończyła się komunikatem o niesformatowanym dysku.....
PS: Gratuluje tysiączka krzycho
PS: Gratuluje tysiączka krzycho
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- Calineczka
- Kontakt:
Jaki laptop? ostatnio podobnie miałem z Samsungiem. I to nie wina HDD była tylko zepsuty windows i partycja recovery.
Spróbuj bootować z live cd z jakimś linuxem np Suse. Linux Mint uruchomić system i poprzenosić potrzebne dane na pendriva
Błąd niesformatowanego dysku często wyskakuje jak podłączasz dysk na którym była vista lub 7demka na kompa z XPkiem
Kiedyś mój komputer widział tez dysk tylko w biosie, po podłączeniu dysku do innego komputera wyskakiwało że dysk jest uszkodzony po formacie z linuksa nagle ożył i działał jeszcze długo
Spróbuj bootować z live cd z jakimś linuxem np Suse. Linux Mint uruchomić system i poprzenosić potrzebne dane na pendriva
Błąd niesformatowanego dysku często wyskakuje jak podłączasz dysk na którym była vista lub 7demka na kompa z XPkiem
Kiedyś mój komputer widział tez dysk tylko w biosie, po podłączeniu dysku do innego komputera wyskakiwało że dysk jest uszkodzony po formacie z linuksa nagle ożył i działał jeszcze długo
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Lapek to Compaq n610, bateria trzymająca 2,5h, więc szkoda mi go, bo robiłem nim często diagnostykę aut.
HDD poprzedniego dnia pracował poprawnie, system się normalnie zamknął a wczoraj od razu klops. Mam nadzieję, że to nie silniczek, bo jeśli elektronika, to poszukał bym taki sam egzemplarz, przełożył elektronikę i może udało by się dane odzyskać, to w razie awarii sprzętu.
HDD Seagate 40GB
HDD poprzedniego dnia pracował poprawnie, system się normalnie zamknął a wczoraj od razu klops. Mam nadzieję, że to nie silniczek, bo jeśli elektronika, to poszukał bym taki sam egzemplarz, przełożył elektronikę i może udało by się dane odzyskać, to w razie awarii sprzętu.
HDD Seagate 40GB
Niestety dysk... aktualnie piszę z systemu postawionego na zapasowym dysku, tyle że mniejszym. Próbowałem odczytać dane, i Recovery zmalał 220000plików, niestety tylko kilka obrazków dało się odczytać, reszta to śmieci. Struktura katalogów w większości tez poprawna, ale katalogi pusteNightmare pisze:To wcale nie musi być wina dysku twardego tym bardziej że te jedno talerzowe Seagate 40Gb były dość pancerne
W domu spróbuję jeszcze raz, mam więcej wolnej przestrzeni dyskowej to sobie wszystko przegram...
studia... szykuje się niezła rzeźnia w tym semestrze ogólnie mam dość, nigdy mnie nie ciągnęło do studiowania, wolę uczyć się tego czego ja chce, sam, a nie tej beznadziei co oni chcą i jeszcze horrendalne wymagania potem mają.
Wybaczcie ale muszę sobie ponarzekać bo nie dużo mi brakuje do rzucenia tego w p... krzaki
Wybaczcie ale muszę sobie ponarzekać bo nie dużo mi brakuje do rzucenia tego w p... krzaki