I zlot Światełkowców?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

tak Arku- intrygujące bywa bardziej pobudzające i jest lepiej zapamiętywane ... znaczy chodzi o reklamę a nie określenie przynależności do określonej grupy - OK
A logo chyba jest- dawno temu poruszany temat- widać na górze z lewej strony forum - markę się wyrabia i ja utrzymuje :)
Awatar użytkownika
Dex-ter

Post autor: Dex-ter »

pawelsz pisze:tak Arku- intrygujące bywa bardziej pobudzające i jest lepiej zapamiętywane ... znaczy chodzi o reklamę a nie określenie przynależności do określonej grupy - OK
A logo chyba jest- dawno temu poruszany temat- widać na górze z lewej strony forum - markę się wyrabia i ja utrzymuje :)
Nie wrzucisz tego na koszulkę - musiałaby to być kolorowa naprasowanka. Trzeba stworzyć coś w stylu grafiki Torch.pl - mam na myśli grafikę wektorową, a nie rastrową.

Kilka propozyczonów:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pawelsz

projekt doceniam (chęci) - ale kulawy jest- sam napis i koniec, to może lepiej flamaster i napisac na koszulkach ?
Ja uważam, że logo (ewentualnie grafika jak na torch- jak zrzynać , to co najlepsze...) musi być- sam napis to za mało i powinien być tez nick dla forumowiczów, dla tych stowarzyszonych bez tego dodatku
Awatar użytkownika
Dex-ter

pawelsz pisze:projekt doceniam (chęci) - ale kulawy jest- sam napis i koniec, to może lepiej flamaster i napisac na koszulkach ?
Ja uważam, że logo (ewentualnie grafika jak na torch- jak zrzynać , to co najlepsze...) musi być- sam napis to za mało i powinien być tez nick dla forumowiczów, dla tych stowarzyszonych bez tego dodatku
Pawle, czy Ty musisz wszystko krytykować ? Denerwujesz mnie... DNF napisał mi na GG, żebym zrobił TYLKO napis na tyle koszulki, bo nie wiadomo, czy na allegro ktoś drukuje koszulki dwustronnie. Projekt dopiero nabiera kształtów, a Ty już chcesz mieć wszystko gotowe, skończone, najlepiej wydrukowane i to tak, by tylko Tobie się podobało. Nie będę robił samowolki i wstawiał jakiejś grafiki, czy czegoś, by potem okazało się, że tak jak Ty chcesz mieć wszystko na już, tak ktoś chciał powoli, uzgadniając każdy szczegół dotrzeć do całości. Sorry, ale z takim nastawieniem skończy się na tym, że każdy zrobi koszulkę dla siebie... malując napis markerem.
Awatar użytkownika
pawelsz

wyrażam swoje opinie - nie wiem co kto komu napisał na GG- czytam forum i się wypowiadam na bazie swoich przemyśleń, które nie muszą sie podobać wszystkim, ale pochodzą od forumowicza, więc mają swoją wartość.
Poddałem pomysł, zauważ to - sam napis jest słaby, ponieważ nie kojarzy się z danym tematem (a jeśli, to tylko chwilowo) - a brak skojarzeń powoduje zanik pamięci u potencjalnego widza, proste reguły - budowanie skojarzeń to trudna sztuka, po to sa róznego rodzaju rozpoznawalne loga i znaki handlowe.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...ostudźcie swoje zapędy rjebjata :mrgreen:
Skoncentrujmy sie na pomysłach i propozycjach, pooglądajmy nasze idee ....nie krytykujmy wzajemnie projektów.
Nie mam nic przeciwko braniu dobrego przykładu ale to co najlepsze dla innych nie musi być najlepsze dla nas. Stać nas na własne pomysły, ważne żebysmy się z tymi koszulkami dobrze czuli.
Awatar użytkownika
Dex-ter

Ja tu tyko sprzątam... jeden chce prosty napis, drugi napis i nick, trzeci jakieś logo - zdecydujcie się na coś konkretnego, a ja to wykonam.
Awatar użytkownika
pawelsz

napis-logo- i nick dla forumowiczów
oczywiście jeśli się da... gdzieś mam w szafie koszulkę z napisem priorytet.pl - ot koszulka na budowę, ale podobna koperta z wydrukowana fotą familii jest w albumie- ma swoją wartość ponieważ jest unikalna i ciekawa- przyciąga wzrok.
ok- Arku- zamilczę już :)
Awatar użytkownika
Dex-ter

No i teraz się rozumiemy. Jasno i przejrzyście określone co chcecie. Zdecydujcie się tylko na którąś z czcionek powyżej - będę wiedział jakiej użyć do napisania adresu i nicku.

Na szybko machnąłem wektorka - może posłużyć za logo.

Obrazek

Nie wiem, może coś takiego ? :

Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

A gdyby tak latarke zrobic bez klipsa, z przodu bez latarki i nicka, z tylu latarka na srodku pod adresem i nick pod latarka?
Pozdrawiam
DNF
PS no nick chyba bez "" co?
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

Dexter a ja bym prosił o wizualizację wersji z naszym (aktualnym logiem) na środku (czarne tło podkoszulki) i skromnym napisem na piersi jak w poprzednich wersjach.
Sometimes darkness can show you the light
Awatar użytkownika
Dex-ter

DNF pisze:A gdyby tak latarke zrobic bez klipsa, z przodu bez latarki i nicka, z tylu latarka na srodku pod adresem i nick pod latarka?
Pozdrawiam
DNF
PS no nick chyba bez "" co?
Coś takiego ?

Obrazek

[ Dodano: Sob Cze 07, 2008 9:47 pm ]
Bocian pisze:Dexter a ja bym prosił o wizualizację wersji z naszym (aktualnym logiem) na środku (czarne tło podkoszulki) i skromnym napisem na piersi jak w poprzednich wersjach.
Coś takiego ? Według mnie to logo nie pasuje w ogóle - jest za bardzo graficzne i "zdjęciowe".

Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

Dex-ter poprawiony projekt z latarka ponizej jest swietny. Jeszcze tylko wieksze odstepy miedzi nimi powinny byc tzn w pionie odstepy i jest super. Na allegro widzialem gostka co robi nadruki dwustronne i kosz 22zl ale jedna strona. Z druga strona wyjdzie pewnie kolo 25zl czyli znosna cena.
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
Dex-ter

DNF pisze:Dex-ter poprawiony projekt z latarka ponizej jest swietny. Jeszcze tylko wieksze odstepy miedzi nimi powinny byc tzn w pionie odstepy i jest super. Na allegro widzialem gostka co robi nadruki dwustronne i kosz 22zl ale jedna strona. Z druga strona wyjdzie pewnie kolo 25zl czyli znosna cena.
Pozdrawiam
DNF
Mi też się podoba ten, który Tobie.

Poprawiony, o to chodziło ?

Obrazek
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

W sumie to nadruk z przodu był by wystarczający jak dla mnie jedynie pod adresem można dodać nick, oczywiście logo z tyłu może być ale czy jest niezbędne , tak to by było skromnie i czytelnie a i taniej by wyszło :wink:
ODPOWIEDZ