Pytanie o XM-La dotyczące prądów.
xm-l
Witam
Myślę że limit 2A wynika z ograniczeń mcpcb a nie samej diody.
Myślę że limit 2A wynika z ograniczeń mcpcb a nie samej diody.
To jest AMC ile z aku tyle w diodę. No minus 200µA na każdego AMC. Z Samsunga ICR uzyskuję 3,5A na driverku 10xAMC z diodą SST 50, więc z XML nie powinno być problemów.Kajman pisze:3.5A pobór z aku i tyle samo pradu na diodzie? Jakieś straty, sprawność, coś? Na świeżym aku różnica napięć wystarczy?
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Kajman, są takie drivery, ale na pewno nie uzyskasz 6A z jednego akumulatora. Zerknij sobie na ofertę TaskLED. To wiodący (technicznie, nie ilościowo) producent zaawansowanych sterowników LED do urządzeń przenośnych wszelkiego rodzaju.
- Calineczka
- Kontakt:
26650 4Ah dość długo daje radę, to twarde ogniwa,a o takich mówię, 8A nie robi na nich wrażenia większego, 6A to luzik. Oczywiście 2 ogniwa to ideał, ale chcemy zostać na jednym ogniwie I świecić bardzo jasno przez mniej niż godzinę, jak utrzyma pełną jasność przez 15-20minut a do końca aku nie spadnie poniżej 50% to i tak jest nieźle, a tak to w praktyce by było. Latarek potrzebuję krótko a intensywnie w niewielkiej formie.
Task led ma max 3.5A sterowniczek Dziwi to, że proste niby a się jednak nie da. A w kosmos latamy.
Task led ma max 3.5A sterowniczek Dziwi to, że proste niby a się jednak nie da. A w kosmos latamy.
Ostatnio zmieniony wtorek 21 lut 2012, 23:27 przez Kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Kajman, OK, ja wiem, że prąd jaki mogą oddać jest duży. Nie w tym problem.
Pytanie brzmi. Jak długo przy prądzie 6A utrzymuje się napięcie na tyle wysokie, aby uwzględniając Vf LED oraz spadki napięcia na: driverze, włączniku, gwintach, kablach, sprężynach umożliwić przepływ tego prądu 6A?
Pytanie brzmi. Jak długo przy prądzie 6A utrzymuje się napięcie na tyle wysokie, aby uwzględniając Vf LED oraz spadki napięcia na: driverze, włączniku, gwintach, kablach, sprężynach umożliwić przepływ tego prądu 6A?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Tak jak pisałem, niech toto pełną jasnością poświeci 15 minut, więcej nie będę potrzebował, potem doładuję aby na następną potrzebę znowu było jak najjaśniej, a i tak długo będzie bardzo jasno. Ma być małe i bardzo jasne, nie musi bardzo długo być aż tak jasne. A i tak pozostały czas będzie relatywnie bardzo jasno jak z 25 zostanie np 15W.
KingKong, tak toto się rozładowuje:
3A
5A
10A
KingKong, tak toto się rozładowuje:
3A
5A
10A
Charakterystyka ogniwa nie jest zła. Niestety, po drodze mamy jeszcze sporo źródeł spadków napięcia. I tu widzę istotny problem.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Widzę, że się cuda dzieją powyżej 4.5-5A, ale da się to zrobić, są lepsze włączniki, styki zadziałają, sprężynki można dać po 2-3 na przód i duża na włącznik, pokryć plecionką, przy takiej średnicy ogniwa jest miejsce. No ale są to luźne dywagacje, bo drivera ni ma. A szkoda, bo ogniwa i diody dadzą radę.