Oświetlenie akwarium 27x3w led
Jak z izolacją elektryczną padu termicznego, w jaki sposób to zrealizowałeś? Tu może być potencjalne źródło problemu.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
a w jaki inny sposób ją przyczepić?krzycho123 pisze:Biedna dioda Po co takie mocowanie ?
Niestety nie ma żadnej izolacji poprostu sprawdziłem czy na padzie termicznym nie ma czasem anody lub katody i stwierdziłem że może być bezpośrednio do aluminium.greg pisze:Jak z izolacją elektryczną padu termicznego, w jaki sposób to zrealizowałeś? Tu może być potencjalne źródło problemu.
Pozdrawiam
Są dostępne specjalne płytki zwane MCPCB, których bazą jest blacha aluminiowa lub miedziana, następnie jest cienka warstwa dielektryka a potem miedź do której się lutuje pady diody.sz_pyrek pisze:a w jaki inny sposób ją przyczepić?krzycho123 pisze:Biedna dioda Po co takie mocowanie ?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Wiem że takie istnieją są to tzw gwiazdki, lecz chodzi mi jak przyczepić właśnie bez MCPCB emiter do takiego profilu aluminiowegoPyra pisze:Są dostępne specjalne płytki zwane MCPCB, których bazą jest blacha aluminiowa lub miedziana, następnie jest cienka warstwa dielektryka a potem miedź do której się lutuje pady diody.sz_pyrek pisze:a w jaki inny sposób ją przyczepić?krzycho123 pisze:Biedna dioda Po co takie mocowanie ?
Pozdrawiam