XRE i >1A

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
rrobsonm

XRE i >1A

Post autor: rrobsonm »

witam, Jakie macie doświadczenia z przesterowywaniem xre prądem powyżej 1A? Wiem ze schłodzić trzeba dobrze ale ile żywotność spada stosując np taki sterownik?http://kaidomain.com/Product/customerphotos/49142#id=0
latarka typowo na zasięg w mojej kolekcji, nie świece nią długo. Czy ten driver posiada tryby? Procesor na zdj jest...
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

rrobsonm pewnie można tylko pytanie czy dając więcej niż 1A nie otrzymamy mniej światła przez fakt że struktura nie będzie oddawać odpowiednio ciepła na obudowę bo ta została obliczona dla mniejszych strat .
elektroda.pl
rrobsonm

Post autor: rrobsonm »

Więc z tego powodu pytam doświadczonych kolegów jak to wygląda w praktyce. Twoje wątpliwości pewnie nie jeden tu sprawdził w praktyce.
fxxx

Post autor: fxxx »

Próbowałem do 1,5A, bez problemów.
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

Ja swego czasu dawałem 2A w diodę, oczywiście chłodzeniem to podstawa, latarka działa już chyba ze 4lata i dioda daje radę, ale czy to warto w stosunku do 1,5A to już inna sprawa.
Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
DNF

Post autor: DNF »

U mnie jeden thrower pracuje na 2A :wink:
Oczywiście dioda XR-E. Mam na wyjściu 50k luxów :D
gregor10

Post autor: gregor10 »

Ja również zasilam ja 2Amperami i daje rade aczkolwiek trzeba zadbać o dobre chłodzenie bo lubi się zagrzać :D
ODPOWIEDZ