Toczenie aluminium-gdzie w Warszawie?
-
Toczenie aluminium-gdzie w Warszawie?
Witam serdecznie,
jak zdążyłem się zorientować, wykonując własną konstrukcję warto wytoczyć body dla latarki stosownie do własnych potrzeb. Pytanie, gdzie w Warszawie można zlecić wykonanie pojedyńczych egzemplarzy w rozsądnej cenie? Możecie polecić jakieś warsztaty?
Wyrazy uznania dla Forumowiczów samodzielnie toczących swoje latarki!
jak zdążyłem się zorientować, wykonując własną konstrukcję warto wytoczyć body dla latarki stosownie do własnych potrzeb. Pytanie, gdzie w Warszawie można zlecić wykonanie pojedyńczych egzemplarzy w rozsądnej cenie? Możecie polecić jakieś warsztaty?
Wyrazy uznania dla Forumowiczów samodzielnie toczących swoje latarki!
Ostatnio zmieniony czwartek 16 lut 2012, 23:12 przez Mariusz_wawa, łącznie zmieniany 3 razy.
W Warszawie nie polecę ale jak byś nie znalazł to zapraszam do mnie. Myślę że się dogadamy jakoś z ceną. Jak by co to PW
Jak będziesz szukał to pytaj najpierw o cenę bo wiem z doświadczenia że w niektórych firmach sporo liczą za tzw "zawracanie ...piiii..."
Jak będziesz szukał to pytaj najpierw o cenę bo wiem z doświadczenia że w niektórych firmach sporo liczą za tzw "zawracanie ...piiii..."
Mag 5D sst50 / romisen RC-C8 mod xpg / romisen RC-A4 / TIROSS mod xpg + regina /wydumka 2x18650+ XM-L + ref SMO // Mag Solitaire nichia 5mm / UniqueFire UF-DT1 Mod XM-l / "coś" 2x 16340 z xre q5 i refem SMO /UltraFire WF-501B xpg + ref SMO
-
-
Jeśli jeszcze jesteś zainteresowany to dobry tokarz jest na ul.Racławickiej 99 (na terenach fortu).
Widzę światełko w tunelu...coraz mocniejsze...
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
-
Tak, robią ogólnie w metalu - z tego co wiem są precyzyjni i dokładni ale niezbyt tani. Zrób projekt i udaj się do nich na wycenę.Mariusz_wawa pisze:Dziękuję za namiar na Racławicką! To jest warsztat ślusarsko-tokarski? Jak jest obliczany koszt toczenia (zupełnie nie orientuje się na jaki wydatek się szykować)?
[ Dodano: 21 Luty 2012, 16:00 ]
Dla potomnych: jeśli ktoś szuka w Warszawie sklepów z materiałem na lampki czyli rurkami i prętami aluminiowymi czy miedzianymi to poniżej kilka opcji do wyboru:
KAFRA
asortyment: wyroby z mosiądzu, miedzi , brązu i aluminium.
mosiądz: pręty i rury o przekroju kołowym, sześciokątnym i kwadratowym,
płaskowniki, blachy, rury z otworem sześciokątnym.
miedź: pręty o przekroju kołowym, płaskowniki, blachy.
brązy: pręty, wałki, tuleje.
aluminium i aluminim stopowe: blachy, blachy ryflowane, płyty,
płaskowniki, pręty o przekroju kołowym i kwadratowym, tuleje duralowe.
http://www.kafra.pl/start.html
ul.Wólczyńska 57, róg ul.Conrada
tel +48 022 669 64 56, tel/fax +48 022 835 06 44
ul.Rudnickiego 3A lok.H15 i H14, róg ul. Maczka
tel.022 834 96 94
Oraz sklepy w warszawskim "zagłębiu" metalowym czyli ulicy Wileńskiej:
PROFMETKOL Metale Kolorowe firma, Warszawa, Wileńska 23 (Praga). Tel 022 619 88 78 Czynne 9-18 w soboty 9-13. Telefon do sklepu na Miedzianej (też PROFMETKOL 654 21 62)
http://www.profmetkoldetal.com.pl/
DREW-METAL
http://www.metale-kolor.pl/
Sprzedaż metali kolorowych
Wileńska 21, Warszawa, Polska
+48 22 618 71 96 ‎
Metale Kolorowe. Miedź, mosiądz, aluminium
Wileńska 27, Warszawa, Polska
+48 22 818 60 22
Widzę światełko w tunelu...coraz mocniejsze...