Driver 2,8A przeróbka przez dołożenie AMCka?
Driver 2,8A przeróbka przez dołożenie AMCka?
Witam,
Mam driverki na 8*AMC ten z 4 gwiazdkami do ustawienia grup, i chciałem zwiększyć jego prąd o jednego bądź dwa AMCki ale po dołożeniu kolejnych amcków na kanapkę na istniejące prąd idący w diodę nie dźwignął się.
Czy w procku jest jakieś zabezpieczenie czy cuś?
Z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.
Mam driverki na 8*AMC ten z 4 gwiazdkami do ustawienia grup, i chciałem zwiększyć jego prąd o jednego bądź dwa AMCki ale po dołożeniu kolejnych amcków na kanapkę na istniejące prąd idący w diodę nie dźwignął się.
Czy w procku jest jakieś zabezpieczenie czy cuś?
Z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.
Zauważ, że większość mierników ma spadek 0,2V dla pełnego zakresu, jeśli ustawisz 10A to przy 3A masz prawie 0,1V, a to też nie mało....ProLight pisze:Kable z miernika do wymiany, ciekawe, nie wierzyłbym jak bym nie widział.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Ja to jestem w strefie laików.
Ale różnice widać gołym okiem(chyba że to plecabo)
Ale naprawde bardzo dziękuję.
[ Dodano: 15 Luty 2012, 22:05 ]
Tak czysto teoretycznie, myślicie że jak bym wokół drivera zrobił ślimaka z miedzianego drutu powiększając jego średnicę do 3,5cm to było by to dobre chłodzenie? Całość połączona z aluminiowym body
[ Dodano: 15 Luty 2012, 22:28 ]
Wystarczy sugestia, nie oczekuję że ktoś mi powie że to będzie dobre lub nie, tylko jak uważa.
Ale różnice widać gołym okiem(chyba że to plecabo)
Ale naprawde bardzo dziękuję.
[ Dodano: 15 Luty 2012, 22:05 ]
Tak czysto teoretycznie, myślicie że jak bym wokół drivera zrobił ślimaka z miedzianego drutu powiększając jego średnicę do 3,5cm to było by to dobre chłodzenie? Całość połączona z aluminiowym body
[ Dodano: 15 Luty 2012, 22:28 ]
Wystarczy sugestia, nie oczekuję że ktoś mi powie że to będzie dobre lub nie, tylko jak uważa.
Główny spammer tego Forum
Tyle, to mają porządne, markowe mierniki za kilkaset złotych. Chiński sprzęt ma spadki napięcia rzędu 300mV przy 2,8A. Niestety. Kilka osób już się nacięło na tą smutną prawdę. Warto mieć to na uwadze.Pyra pisze: Zauważ, że większość mierników ma spadek 0,2V dla pełnego zakresu, jeśli ustawisz 10A to przy 3A masz prawie 0,1V, a to też nie mało....
Trudno jest jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, wszystko zależy od warunków chłodzenia. Zauważ, że w Twoim przypadku w początkowym okresie rozładowania ogniwa, będziesz miał do odprowadzenia około 4W z driverka, to sporo, jeśli np. będzie on zamknięty wewnątrz jakiejś obudowy.ProLight pisze: Tak czysto teoretycznie, myślicie że jak bym wokół drivera zrobił ślimaka z miedzianego drutu powiększając jego średnicę do 3,5cm to było by to dobre chłodzenie? Całość połączona z aluminiowym body
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?