Zesputa ładowarka do 18650

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
PiotrekMJ

Zesputa ładowarka do 18650

Post autor: PiotrekMJ »

Witam!

Mam pewien problem, mianowicie zauważyłem ostatnio, że ładowarka nie doładowuje moich 18650. Ładowanie przez całą noc daje 3-5min światła w latarce UF C2 z XM-L T6. Ładowarka to http://www.dealextreme.com/p/oem-2-1865 ... v-ac-13820 . Sprawdzałem napięcia na dwóch portach i na 1 było 3.4V a na drugim 3.7V na obu bez włożonej baterii. Ogólnie coś szwankuje ta ładowarka, zmienia kolory diod, gdy nie ma baterii świeci na czerwono (powinna na zielono), a gdy ładuje dioda świeci na czerwono-zielony kolor (powinna na czerwony). Na razie nie zmierzyłem prądu ładowania aku. ale może mieliście podobne problemy i coś pomożecie, czy w ogóle nie warto i odesłać na gwarancję (która nie wiem czy jest ;p)
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

PiotrekMJ, kontaktowałeś się ze sprzedawcą? Myślę, że od tego należy zacząć, jeśli występuje problem ze sprzętem.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
PiotrekMJ

Nie. Myślałem, że były już takie przypadki na forum i ktoś pomoże ale raczej widać że to poważniejsza wada. Co do gwarancji to nie wiem czy sprzedawca na to dał. Spróbuję jak nie to będziemy kombinować. Jeśli klapa by z tego wyszła to warto http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... arger-1251 taką zakupić?
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

a jakbyś starą miał wyrzucać to powstrzymaj się - chyba w sklepiku ktoś chciał odkupić... (nie, to nie ja)
DNF

Post autor: DNF »

Np ja mógłbym przygarnąć :wink:
PiotrekMJ

Ok jak nie dam rady nic zrobić to przed wyrzuceniem dam wam znać ;)
ODPOWIEDZ