Ceny CREE XM-L U2 w LED-TECH.DE
Ceny CREE XM-L U2 w LED-TECH.DE
Witam wszystkich w Nowym 2012 Roku,
wczoraj odwiedziłem sobie CREE XM-L U2 w LED-TECH.DE i cena za sztukę to 9.90 EURO,
ale wczoraj co minutę cena ta była zmieniana w zakresie od 8 do 10 EURO (daytrade).
Czy ktoś orientuje się gdzie można sprawdzić o planowanych daytrade ?
wczoraj odwiedziłem sobie CREE XM-L U2 w LED-TECH.DE i cena za sztukę to 9.90 EURO,
ale wczoraj co minutę cena ta była zmieniana w zakresie od 8 do 10 EURO (daytrade).
Czy ktoś orientuje się gdzie można sprawdzić o planowanych daytrade ?
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Ale te z MARITEX to są T6, które pomierzone pokazują, że są U2 zobacz LINK,
a te w TECH-LED.DE mogą być lepsze (nie muszą bo także sami robią pomiary).
Zaletą jest natomiast to, że sprzedają na miedzianym PCB o średnicy 16mm
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Myślisz, ze Maritex mierzy diody z każdej partii i własnoręcznie selekcjonuje je na biny Rozmawiałem kiedyś o tym z Krystianem i odbywa się to tak, że zamawiają oni dany model diody określając minimalny bin wydajnościowy oraz barwę a często się zdarza, że producent mając akurat na stanie wyższy bin w danej barwie wysyła go im w miejsce tego zamówionego (stąd właśnie adnotacja "jasność ze składu" i jest to info jakie fizycznie oznaczenie ma rolka jaka przyszła z Cree.mkorbel pisze:Ale te z MARITEX to są T6, które pomierzone pokazują, że są U2 zobacz LINK,
Sometimes darkness can show you the light
Tak się właśnie w Cree zamawia. Podaje się minimalny bin jasności. Mogą przysłać wyższy i to właśnie nastąpiło
Dla ostudzenia zapałów, nikt nie jest w stanie bez luksomierza zauważyć różnicy w jasności wynoszącej 7%, więc w zasadzie nie należy oczekiwać niczego, poza efektem placebo
Mając przed sobą T6 i U2 z tego samego tintu nie rozpozna się która jest która bez przyrządu pomiarowego.
Dla ostudzenia zapałów, nikt nie jest w stanie bez luksomierza zauważyć różnicy w jasności wynoszącej 7%, więc w zasadzie nie należy oczekiwać niczego, poza efektem placebo
Mając przed sobą T6 i U2 z tego samego tintu nie rozpozna się która jest która bez przyrządu pomiarowego.
Temat odświeżam - doczytałem istotną zalete tego MCPCB:
"A further advantage is the direct connection of the LED base with the copper",
czyli po naszemu LED jest lutowany bezpośrednio do PCB z pominięciem dielektryka
Zamówiłem do swoich UltraFire C2, które już mają najnowsze drivers od Grega,
jak będę miał w ręku to postaram się o krótką recenzje.
"A further advantage is the direct connection of the LED base with the copper",
czyli po naszemu LED jest lutowany bezpośrednio do PCB z pominięciem dielektryka
Zamówiłem do swoich UltraFire C2, które już mają najnowsze drivers od Grega,
jak będę miał w ręku to postaram się o krótką recenzje.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
- Calineczka
- Kontakt:
Witam
W zasadzie nie powinno być trudno technologicznie opracować wykonanie "słupków" miedzianych pod padem termalnym. Trzeba przyznać, że idą we właściwym kierunku, więc może niedługo.....
Pozdrawiam
No trochę poszli na łatwiznę. Takie coś można sobie zrobić samemu, przerabiając miedziane MCPCB....krzycho123 pisze: według schematu który tam mają zamiast laminatu jest spoiwo lutownicze - niby lepiej przewodzi ale ...
W zasadzie nie powinno być trudno technologicznie opracować wykonanie "słupków" miedzianych pod padem termalnym. Trzeba przyznać, że idą we właściwym kierunku, więc może niedługo.....
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Tak sobie myślę czy negatywne podejście kolegi krzycho123 nie wynika z sprzeczności interesów ale to żadna konkurencja,krzycho123 napisał/a:
według schematu który tam mają zamiast laminatu jest spoiwo lutownicze - niby lepiej przewodzi ale ...
te z LED-TECH.DE wychodzą po 54zł na okrągłym 16mm miedzianym MCPCB no i do tego to spoiwo lutownicze zamiast porządnego dielektryka za 43zł na 21mm STAR.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Moim zdaniem znacznie ważniejsza jest temperatura barwowa, niż różnica kilku stopni w temperaturze złącza. Jaki to ma bin dokładnie (bo chyba lekko losowy...)?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
mkorbel nie mam żadnego interesu w tym że tak napisałem , podłoża co oferują są dosyć ciekawe , oni trochę kombinują - mają też ciekawe podłoża ceramiczne pod XP o które kiedyś pytałem Was kolegów ale nie wiele się dowiedziałem.
Ja tam nie kupuje w takich źródłach gdzie nie ma jasno podanych parametrów towaru i jak Greg napisał może być rozrzut - dlatego wole Maritex i ich miedź
Ja tam nie kupuje w takich źródłach gdzie nie ma jasno podanych parametrów towaru i jak Greg napisał może być rozrzut - dlatego wole Maritex i ich miedź
elektroda.pl