Walle
Walle
Witam, chciał bym pokazać moją ostatnią pracę, lampka będzie posiadała 6 diod XP-G, soczewki Carclo 20mm , gdy diody dostaną 1,4A moc jaką uzyskamy zdecydowanie przekroczy 2000lm . Jak wszyscy widzą , radiator wreszcie jest ustawiony do kierunku jazdy , wreszcie , czy to się zdecydowanie przełoży na sprawność chłodzenia, zobaczymy. Mocowanie na grubą kierownicę 31mm, mocowanie uchwytu za pomocą dwóch pasków zip, po testach stwierdziłem że trzyma bardzo pewnie i na pewno nie dojdzie do zmiany położenia lampki. Na razie to tyle, pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- Calineczka
- Kontakt:
Re: Walle
Coś już nabąknąłmidi pisze:lampka będzie posiadała 6 diod XP-G, soczewki Carclo 20mm
Tak , oczywiście że jedna z soczewek to nie carclo, to tylko na potrzeby pokazania obudowy która jeszcze nie jest skończona, stąd te dziury po bokach. W sumie najpierw zastanawiałem się czy nie dać 2xXM-L jednak zdecydowałem się na 6xXP-G, driver będzie pochodził od Edima, jeszcze ta sprawa do końca nie jest ustalona, mam różne pomysły. Gumki jak gumki hehe, już się do nich przyzwyczaiłem , i jak na razie dają radę, innych nigdzie nie widziałem więc używam to co jest. Wzorniczo mi się podoba, jak zrobię ją na czarno pewnie postrzeganie jeszcze się zmieni, niebawem pokażę ją w docelowej formie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony niedziela 05 lut 2012, 13:56 przez midi, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Gratuluję pomysłu.
Sam zastanawiałem się nad użebrowaniem wzdłuż lampki lecz nie wpadłem na ten prosty a zarazem genialny pomysł.
Korpus wygląda dość skomplikowanie ale jest bardzo prosty w wykonaniu.
Otwór wzdłuż radiatora zapewne po to żeby łatwiej przewody rozprowadzić.
Zastanawia mnie tylko jak umieściłeś reflektorki w użebrowanej części, chyba nie są tylko wciśnięte?
Sam zastanawiałem się nad użebrowaniem wzdłuż lampki lecz nie wpadłem na ten prosty a zarazem genialny pomysł.
Korpus wygląda dość skomplikowanie ale jest bardzo prosty w wykonaniu.
Otwór wzdłuż radiatora zapewne po to żeby łatwiej przewody rozprowadzić.
Zastanawia mnie tylko jak umieściłeś reflektorki w użebrowanej części, chyba nie są tylko wciśnięte?
Re: Walle
Czyli już nie trzeba będzie montować Twoich lampek bokiem? Lampka ciekawa, taka... inna.midi pisze:Jak wszyscy widzą , radiator wreszcie jest ustawiony do kierunku jazdy
Pozdrawiam
Tylko jak? Od tyłu nie ma możliwości bo nie dojdziesz śrubokrętem. Od przodu też nie widzę jak, soczewka siedzi w korpusie (inaczej mogła by wypaść) zanim zostanie przykręcony do radiatora. Całym korpusem z soczewką i diodą nie kręcisz raczej bo by się kable ukręciły. Więc gdzie te śruby ?midi pisze:Wszystkie elementy są skręcane hehe nie na wcisk .
Najpierw skręcone i stawiam na gwint dużej średnicy, nie śruby, później montaż elektroniki.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)