Jak to długo świeci...
-
Oki , dzięki panowie.
Ale swoją drogą dodam od siebie, że wczoraj robiłem test gregowej latarki- otóż wydawało mi się, że świeci zbyt długo na 100% i podejrzewałem, że może cos "padło" i nie ssie odpowiedniego prądu z aku.
Postawiłem ją na dupce, obok stał i dmuchał na nią wentylator, akusek samsung2600 naładowany do książkowych 4,2v i czekam.
zabezpieczenie zadziałało po 56min- idealnie.
Ale swoją drogą dodam od siebie, że wczoraj robiłem test gregowej latarki- otóż wydawało mi się, że świeci zbyt długo na 100% i podejrzewałem, że może cos "padło" i nie ssie odpowiedniego prądu z aku.
Postawiłem ją na dupce, obok stał i dmuchał na nią wentylator, akusek samsung2600 naładowany do książkowych 4,2v i czekam.
zabezpieczenie zadziałało po 56min- idealnie.
Dochodzą:
Xeno E03
Solarforce Skyline I
Aurora SH-032
Xeno E03
Solarforce Skyline I
Aurora SH-032
Ostatnio zmieniony czwartek 01 sty 1970, 01:00 przez Pikom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr.
Pikom
Pikom
Temat coś umarł, więc pozwolę sobie odgrzebać i dorzucić coś od siebie.
Pomiar światłomierzem składającym się z Arduino i takiego czujnika.
Ogniwo Eneloop wykorzystywane w testach jest już stare i wykazuje spadek pojemności (aktualnie ok. 1500 mAh).
Li-iony są w różnym wieku i nie mam jak sprawdzić ich aktualnej pojemności.
Standardowo pomiary co 30 sek. i chłodzenie przez konwekcję (latarka postawiona na dupce).
Zebralight H600 FW (XM-L)
Chłodzenie wentylatorem.
Tryb H1 restartowany co ok. 15 min.
Jetbeam Raptor RRT-0 (xp-g R5)
Nitecore Sens AA
Chłodzenie wentylatorem
Pomiar co 1 sek.
Wentylator włączony po ok. 5 min., koniec pomiaru po ok. 6 min.
Pomiar światłomierzem składającym się z Arduino i takiego czujnika.
Ogniwo Eneloop wykorzystywane w testach jest już stare i wykazuje spadek pojemności (aktualnie ok. 1500 mAh).
Li-iony są w różnym wieku i nie mam jak sprawdzić ich aktualnej pojemności.
Standardowo pomiary co 30 sek. i chłodzenie przez konwekcję (latarka postawiona na dupce).
Zebralight H600 FW (XM-L)
Chłodzenie wentylatorem.
Tryb H1 restartowany co ok. 15 min.
Jetbeam Raptor RRT-0 (xp-g R5)
Nitecore Sens AA
Chłodzenie wentylatorem
Pomiar co 1 sek.
Wentylator włączony po ok. 5 min., koniec pomiaru po ok. 6 min.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)