Zmiana latarki
Też myślę o zmianie latarki w ogóle, akumulatory starego typu są bardzo pracochłonne w utrzymani przy życiu(ciągłe rozładowywania i ładowania dla gimnastyki ogniwa), marzy się mi coś na aku 18650, kolega ma - zapomniał że o akumulator trzeba dbać. Li-ion są super. No ale na razie nie mam po prostu kasy jak to zwykły kowalski, a jak już odłożę jakąś "stówę" to nie da się nic kupić.
Ni-Cd Man.
Defcio, kup bezpośrednio u chinoli coś na xml, da się już za 12-16$ z wysyłką, na początek wystarczy, a potem ew sobie to upgradujesz driver za 5$. Ładowarka 18650 taka najtańsza to ok. 3.5$. Jak to kupisz to ogniwo/a dostaniesz odemnie free I wtedy za 80zł masz coś na prawdę jasnego.
NiCd są niewdzięczne, lixx tańsze i pojemniejsze, czas chyba na zmiany. twoje NiCd możnaby spróbować leczyć ładując je programem reflex (niektóre ładowarki modelarskie go mają), ale więcej pradu na to pójdzie i czasu niż to pewnie warte
NiCd są niewdzięczne, lixx tańsze i pojemniejsze, czas chyba na zmiany. twoje NiCd możnaby spróbować leczyć ładując je programem reflex (niektóre ładowarki modelarskie go mają), ale więcej pradu na to pójdzie i czasu niż to pewnie warte