Mały thrower .Jaki?
Mały thrower .Jaki?
Szukam niewielkiej latareczki najlepiej na aku 14500 dobrze by było gdyby awaryjnie można było zastosować r6. Lampka powinna mieć 2 tryby stałe (ostatecznie 1 tryb max i może być bez strobo , SOS itd). Reflektor gładki SMO . Ideałem by było gdyby świeciła węziej i dalej niż iTP R01 z diodą XP-G R5 , a przy tym była od niej mniejsza (tylko w ostatecznej ostateczności może być tej samej wielkości i na 18650).
Ważne by jasność w najmocniejszym trybie nie spadała gwałtownie zaraz po włączeniu . Może być bez zabezpieczenia jeśli chodzi o zasilanie 14500 jeśli chodzi o zasilanie 18650 musi być z zabezpieczeniem przed nadmiernym wyssaniem prądu z aku. Może być niemarkowa , modowana, używana itd .Jeśli mniejsza od iTP R01 i świecąca dalej i węziej to chyba na diodzie XR-E ?
Jest cosik takiego do tego w cenie do 150zł max 200zł?
Ważne by jasność w najmocniejszym trybie nie spadała gwałtownie zaraz po włączeniu . Może być bez zabezpieczenia jeśli chodzi o zasilanie 14500 jeśli chodzi o zasilanie 18650 musi być z zabezpieczeniem przed nadmiernym wyssaniem prądu z aku. Może być niemarkowa , modowana, używana itd .Jeśli mniejsza od iTP R01 i świecąca dalej i węziej to chyba na diodzie XR-E ?
Jest cosik takiego do tego w cenie do 150zł max 200zł?
Ostatnio zmieniony wtorek 24 sty 2012, 12:30 przez Pykacz ., łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecyduj się czy 14500 czy 18650?
Mniejsza niz R01 i daleki zasięg? Jakoś nie widzę tego.
Zasięg wzrasta wraz z wielkością reflektora. Ja mam reflektor o średnicy 52mm i głębokości ok 45mm i dopiero jest thrower.
Przy dropie D26 czyli 26.5mm średnica reflektora, zasięg raczej nie powala.
Tak, na zasięg dobrze wypadają XR-E, jeszcze lepiej XR-C ale jasność mniejsza.
Pozdrawiam
DNF
Zasięg wzrasta wraz z wielkością reflektora. Ja mam reflektor o średnicy 52mm i głębokości ok 45mm i dopiero jest thrower.
Przy dropie D26 czyli 26.5mm średnica reflektora, zasięg raczej nie powala.
Tak, na zasięg dobrze wypadają XR-E, jeszcze lepiej XR-C ale jasność mniejsza.
Pozdrawiam
DNF
Zjadło mi się przy edytowaniu że ostatecznie może być na 18650 byle nie większa niż iTP R01.DNF pisze:Zdecyduj się czy 14500 czy 18650?
Zasięg wzrasta wraz z wielkością reflektora.
I nie nie mniejsza niż R01 i daleki zasięg tylko mniejsza i zasięg większy od niej co jest moim zdaniem do osiągnięcia przy diodzie o mniejszym kącie świecenia niż XP-G z tej samej lub nawet mniejszej wielkości odbłyśnika .Nie jest mi potrzebny jakiś mega zasięg tylko lepszy o powiedzmy około 25% od iTP R01 XP- R5 . Da się ?
Bardzo ciekawa propozycja . Gdyby tak była na diodzie XR-E Q5 to bym brał w ciemno .Jeśli rozkład światła byłby lepszy niż w R01 ( większy zasięg i węziej) to mógłbym nawet ją kupić i wysłać do przerobienia jeśli da się osiągnąć to co napisałem wcześniej i oczywiście ktoś by się tego podjął .hagrid pisze:Może itp SA1? To taki mini-thrower Spełnia prawie wszystkie wymagania
.
Nie wiem czy zasięg tej zatarki zadowoliłby Ciebie; nie mam jej za bardzo z czym porównać, świeci najbardziej punktowo z moich małych latarek (AA).
Co do refa to nie jest zbyt wielki, szerokość koło 20mm, głębokość 12-13mm
Tak się prezentuje:
Na pewno dla XR-E trzeba by powiększyć otwór, ciężko mi powiedzieć jak by to wtedy świeciło.
pozdrawiam
Co do refa to nie jest zbyt wielki, szerokość koło 20mm, głębokość 12-13mm
Tak się prezentuje:
Na pewno dla XR-E trzeba by powiększyć otwór, ciężko mi powiedzieć jak by to wtedy świeciło.
pozdrawiam
Również potwierdzam, że RC-G2 jest naprawdę mocno skupiony.
Miodosław, sterownik jest świetny to włącznik takie straty wprowadza, że z latarki nie da się wycisnąć wszystkiego.
Obecnie mam nową zakrętkę z miękkim włącznikiem od midiego i XP-G na pokładzie,
no i w diodę idzie prawie 1A ! Dokładnie to 0.93 mi wyszło na mierniku
Pozdrawiam
DNF
Miodosław, sterownik jest świetny to włącznik takie straty wprowadza, że z latarki nie da się wycisnąć wszystkiego.
Obecnie mam nową zakrętkę z miękkim włącznikiem od midiego i XP-G na pokładzie,
no i w diodę idzie prawie 1A ! Dokładnie to 0.93 mi wyszło na mierniku
Pozdrawiam
DNF
Pisałem o sterowniku w kontekście zasilania z 14500.
Jak kupowałem latarkę (szara, bo ładniejsza i powłoka jest dużo lepsza od czarnej) dla córki, to instalowane były jeszcze stare - kiepskie sterowniki. Obecnie ta latarka Marty ma driver 7880 i XRE R2.
Jako że w tym przypadku nie zależy nam na skupieniu lada chwila wyląduje tam XML. Jestem ciekaw, ile ten sterownik wpompuje prądu w diodę.
DNF, dzięki za uwagę na temat włącznika! Przy okazji postaram się go zmienić.
Jak kupowałem latarkę (szara, bo ładniejsza i powłoka jest dużo lepsza od czarnej) dla córki, to instalowane były jeszcze stare - kiepskie sterowniki. Obecnie ta latarka Marty ma driver 7880 i XRE R2.
Jako że w tym przypadku nie zależy nam na skupieniu lada chwila wyląduje tam XML. Jestem ciekaw, ile ten sterownik wpompuje prądu w diodę.
DNF, dzięki za uwagę na temat włącznika! Przy okazji postaram się go zmienić.
Dubito ergo sum!
Solarforce Skyline II wymiary bardzo zbliżone do iTP R01, zaczekaj aż znów będzie na stronie solarforce-sales po 29.99USD
Tu masz więcej o tej latarce: http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... APHICS-%D8
Tu masz więcej o tej latarce: http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... APHICS-%D8
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
No i zamieszaliście mi ładnie w głowie . A tym Romkiem to na tyle że kupię . Mam tylko pytanko. Między szarą a czarną wersją są jakieś różnice w środku ? Czy to ta sama latareczka tylko w dwóch wersjach kolorystycznych ?
A co do Solarforce Skyline II to nic nie stoi na przeszkodzie żeby też kupić jak się pokaże .
[ Dodano: 26 Styczeń 2012, 14:24 ]
Kurczę te Romki są po 45zł . Właśnie zakupiłem 3szt . Powinny być na jutro . Dzięki za naprowadzenie bo wydaje się być ciekawą lampką do grzebania .
A co do Solarforce Skyline II to nic nie stoi na przeszkodzie żeby też kupić jak się pokaże .
[ Dodano: 26 Styczeń 2012, 14:24 ]
Kurczę te Romki są po 45zł . Właśnie zakupiłem 3szt . Powinny być na jutro . Dzięki za naprowadzenie bo wydaje się być ciekawą lampką do grzebania .