Ocena jakości.

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
adam123

Ocena jakości.

Post autor: adam123 »

Witam!
Kilka miesięcy temu ,zakupiłem sobie używanego romisen'a rc-29.Jestem z niego zadowolony ,oraz cieszą mnie wypowiedzi typu "wow taka mała a jak daje".
Fajną opcją jest też zoom ,podoba sie wszystkim ,i ostatnio spodobało się to mojemu szwagrowi.
Szuka on małej ,mocnej ,i dobrej latarki.Mówił ,że romek by mu wystarczył ,ale zauważyłem ,że w tej samej cenie można dostac latarkę ,a właściwie zestaw ,który będzie świecic o wiele dłużej.
Chodzi mi o takie coś http://allegro.pl/latarka-cree-q5-zoom- ... 58361.html co otym myślicie? Szukając latarek odrazu wykluczyłem te zasilane 3xAAA.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Chyba wolałbym jednak Romka niż te zestawy allegrowe :)
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
adam123

Hmm nikt więcej sie nie wypowie?:D
DNF

Post autor: DNF »

Miałem to w rękach, ale jeszcze się dokładnie nie przygladałem. W każdym razie zoom fajny.
Kręcisz pierścieniem, nic się nie wysuwa "na oko" nic, a tu się zmienia skupienie :D
Harryn

Post autor: Harryn »

Posiadam takową i zanim trafiłem na "jasno oświecone" forum służyła mi wiernie zarówno w wędrówkach pieszych jak i w czasie jazdy na rowerze. Stroboskop w dzień, LOW wieczorem po oświetlonych ulicach zaś HI po nieoświetlonych miejskich drogach a nawet w trakcie wolnej jazdy nocą po lesie.
Potwierdzam również świetną pierścieniową regulację zooma.

Zakaźna choroba światełkowa dopadła mnie nagle i niespodziewanie wywaliłem kasę na nową latarkę; no i obiektywnie oświadczam, że L2P mode'Greg jest jednym z nielicznych towarów za zapłacenie za który nie żal mi ani jednej złotówki.

Po tym zakupie poprzednia latarka przeszła na emeryturę jednakowoż nagrodą dla niej będzie liniowy sterownik z automatyczną zmianą trybów w dół przy rozładowaniu z wyłączeniem na końcu.

Ze swej strony polecam ten model dodając, że tam gdzie podałeś linka ostatnio widziałem je nawet za 45 zł.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

no tak, ale przydała by się sesja rozbierana żeby ocenić kolejnego zooma...
Harryn

Domniemywam, że chirurg nie odmówi uwiecznienia kolejnych etapów operacji :mrgreen: na co jednak trzeba będzie trochę poczekać.
Pieroński NFZ nie chce refundować takich zabiegów :-(
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Pojadę lekkim "offtopem", bo mamy w końcu na aukcji zdefiniowany termin "moon" :mrgreen:

Zoom w trybie szerokim równomiernie oświetla dużą powierzchnię ( moon )!!!
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>

kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Harryn

Pisząc takie opinie gość sam sobie robi antyreklamę.
Tak naprawdę to IMHO very clearly shining moon :)

Podkreślam, że to subiektywna opinia; po zmierzchu swobodnie śmigam na 5%, a w nocy po lesie w zupełności wystarcza mi 30% (L2P Grega).
60% to już luksus, a jakie wrażenia gdy podświetliła w odległości ok. 15 metrów przebiegające w poprzek leśnej drogi 12 szt dzików; wyglądały jak "upiory" albowiem wracały z kąpieli w swojej błotnej wannie.
adam123

Dzięki za odpowiedzi:P
Chyba jednak ją weźmie ,głównie chodzi o większy czas pracy romek rc-29 potrafi dość szybko "opróżnic" ,biedronkowego kodaczka :DRobiąc sie przytym gorący :P
OT:Dałem skupienie na max i zaswieciłem z minimalnej odległości na banieczke ,w której znajduje się rtęc w termometrze pokojowym i...temp. poszła w górę:P
Luigi

Post autor: Luigi »

Radziłbym brać Romisena, to sprawdzona marka a latarki od użytkownika neolux nie cieszą się raczej dobrą opinią.
Jeśli rc-29 Ci nie wystarcza to bierz rc-c8.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
delux

Post autor: delux »

Ja mam pytanie dot. rc-29 na dx jest dostępna jako 3 trybowa a u nas jedno trybowa czy czasem na dx nie przekłamują?
Harryn

To ja jeszcze na koniec - co do jakości tego typu latarki to z całą odpowiedzialnością oceniam ją jako wystarczającą i to tylko w odniesieniu do posiadanego przeze mnie egzemplarza (cena/jakość - 10/10)
Za jakiś czas wnioski z sesji rozbieranej.
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Mam RC-29 z DX i ma 3 tryby. Działa zarówno z 14500, jak i AA.
Dubito ergo sum!
ODPOWIEDZ