backup zasilania dla urządzeń zasilanych z USB
Dzięki sou. Trochę duży ten układ jak na zastosowanie rowerowe ale może gdzieś go wcisnę.
Widzę światełko w tunelu...coraz mocniejsze...
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
a do tego pudełeczka z przełącznikami nie wejdzie? dodasz tylko jakieś hermetyczne gniazdo i masz jak znalazł
przyznam że swój wsadziłem na szybko do buteleczki po oleju do łańcucha i tak już na dłuuugo zostało - na szczęście teraz zima to można dłużej posiedzieć i coś pokombinować...
a tak z innej beczki: co to za uchwyt na komórkę/gps? wygląda solidnie.
przyznam że swój wsadziłem na szybko do buteleczki po oleju do łańcucha i tak już na dłuuugo zostało - na szczęście teraz zima to można dłużej posiedzieć i coś pokombinować...
a tak z innej beczki: co to za uchwyt na komórkę/gps? wygląda solidnie.
Nie ma szans - tam już nie ma kompletnie miejsca. Uchwyt jest dedykowany do Garmina Oregon wraz z moim autorskim mocowaniem do mostka - w praktyce doskonale sprawdza się już dwa lata
Też średnio bo jest nią cienka, dopasowana do 18650 rurka. Ale zastanawiam się czy nie wykorzystać najmniejszej kieszeni sakwy na drivery i ten układ backup'owy bo zastanawiam się jeszcze nad zmianami w mojej lampce.
Ostatnio zmieniony środa 28 gru 2011, 01:23 przez Kuras77, łącznie zmieniany 1 raz.
To z DXa jest bezkonkurencyjne - sam mam dwie takie plus parę sztuk mają moi znajomi.pawelsz pisze:Kodi- fajne cosik, cena nie jest zła.
Ale jednak chyba lepsze wykonanie jest podobnego cusia z DX- ma obudowę i zabezpieczenie ogniwa,pomimo innej ceny- czy ta ładowarka ma protekcje przed rozładowaniem akusa ?
Co do zabezpieczenia - jeszcze nie wiem. Jak dojdzie do mnie to sprawdzę.
A to z DX działa również jako ładowarka do 18650?
dostałeś może już ładowarki? ja swojej jeszcze się nie doczekałem, a zamówiłem chyba nawet w dniu, kiedy zapostowałeś...kodi pisze:W sumie powinienem to wrzucić do innego działu, ale chyba się nie obrazicie, że to tu wrzucę.
Natknąłem się na urządzonko o nazwie Miller ml-102 Link. Czyli ładowarka 18650 i zasilanie awaryjne w jednym. Zamówiłem właśnie parę sztuk i zobaczymy co to warte.
pawelsz: idź na pocztę, pewnie na Ciebie też już dawno czeka... właśnie odebrałem swoją, plus drugą z dx, mimo że aviza brak...
imo bez tragedii, jak za bodajże 7$. ale tylko ogólnie ją przejrzałem, właśnie ładuję ogniwo
edit: odcina przy 3V - można używać niezabezpieczonych ogniw. Iout nie miałem ochoty mierzyć póki co - bo działa ładuje do ok. 4,21V - prądu jeszcze nie mierzyłem.
wykonanie bardzo ok jak na chińszczyznę
imo bez tragedii, jak za bodajże 7$. ale tylko ogólnie ją przejrzałem, właśnie ładuję ogniwo
edit: odcina przy 3V - można używać niezabezpieczonych ogniw. Iout nie miałem ochoty mierzyć póki co - bo działa ładuje do ok. 4,21V - prądu jeszcze nie mierzyłem.
wykonanie bardzo ok jak na chińszczyznę
Czy przetwornica http://allegro.pl/przetwornica-napiecia ... 51368.html
nada się do zasilania komórek itp ?
Zasilanie to dwa ogniwa połączone szeregowo.
Mierzyłem sprawność gniazdka od zapalniczki do ładowania modułu gps i wyszła mi sprawność 54%. Pomiar robiłem poprzez wpięcie miernika szeregowo na wyjściu baterii z koszyka i na wyjściu do ładowania a później napięcie równolegle pod obciążeniem na wejściu i wyjściu.
Czy może zastosować stabilizator 7805 z chłodzeniem o wymiarach około 3x4cm (aluminium)
nada się do zasilania komórek itp ?
Zasilanie to dwa ogniwa połączone szeregowo.
Mierzyłem sprawność gniazdka od zapalniczki do ładowania modułu gps i wyszła mi sprawność 54%. Pomiar robiłem poprzez wpięcie miernika szeregowo na wyjściu baterii z koszyka i na wyjściu do ładowania a później napięcie równolegle pod obciążeniem na wejściu i wyjściu.
Czy może zastosować stabilizator 7805 z chłodzeniem o wymiarach około 3x4cm (aluminium)
voromis, ja i parę osób tutaj używa tej przetworniczki i wszystko jest w porządku
Jak masz iPhone to poczytaj:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... c&start=18
Jak masz iPhone to poczytaj:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... c&start=18