Prośba o pomoc MATEMATYKA

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
oskar

Prośba o pomoc MATEMATYKA

Post autor: oskar »

Witajcie , dziś dostałem na jutrzejsze zaliczenie ćwiczeń zadanie , prof, narysował 4 zbiory i kazał do tego napisać poprawne równanie. Bardzo proszę osobę kompetentną o pomoc.
Niestety ja sam z matematyki jestem dość debilny, przepraszam za zaśmiecanie forum, proszę również o kasację wątku po 10 stycznia.
Załączniki
ZADANIE ZBIORY.png
ZADANIE ZBIORY.png (24.88 KiB) Przejrzano 234 razy
Ostatnio zmieniony sobota 07 sty 2012, 19:30 przez oskar, łącznie zmieniany 1 raz.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

dosyć ciężko wymyślić coś nietrywialnego... przykład:
(Z1 ⋂ Z4) = Z5 ⋂ Z3

10 grudnia już za nami. Narysowałeś 5 zbiorów. Jesteś pewien że to ma być równanie? :)
oskar

No ale zbiorów jest 5 a w tym równaniu pokazałeś 4.
Niekonieczne jest równanie może być zależnosć między zbiorami.
Sam nie wiem o co chodzi, wykładowca dość chaotycznie nam to podawał jak by sam nie wiedział co od nas chce.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.
neutrinus
Kontakt:

((Z1 u Z2) ⋂ Z4) = Z5 ⋂ Z3
oskar

Bardzo dziekuje za pomoc, neutrinus ratujesz mi tyłek, wystawiam pomógł w ramach podziękowania. Jeśli będzie dobrze to może zalicze ćwiczenia bo bez tej części składowej zaliczenie nie jest możliwe, trzeba mieć wszystkie części składowe zaliczone zeby dostać ocenę końcową ćwiczeń.

Pozdrawiam serdecznie.
neutrinus
Kontakt:

Proszę, nie chwaliłbym się specjalnie tym równaniem, jak mówiłem nie widzę tam niczego nietrywialnego. To co napisałem to po prostu 0=0.

pochwalisz się gdzie takie śmieszne zadania dają?
oskar

Przedmiot zarządzanie strategiczne, te nakładanie się zbiorów jest potrzebne do jakiś macierzy w zarządzaniu.
ODPOWIEDZ