Lampka z aukcji XM-L T6 + 2x XPE R2 wydaje mi się że to jakis klon Magic Shine MJ-816.
Myślę o zakupie tej lampki do testów i teraz trzy pytania:
- ktoś jej już używał ?
- czy ktoś wie czy istnieje możliwość wymiany drivera na jakiś bardziej rozbudowany?
- jak z możliwością podłączenia do zasilania 12V ?
Features
Model of LED: 1xCREE XM-L T6 + 2xCREE XPE R2 LED
Output bright can come to max 2400 lumens [lm]
Internal wiring applies the high efficient booster circuit, working voltage is wide and can utilize the batteries in the largest extent.
Waterproofing design
Aluminum alloy casing
Aluminum alloy reflector
3 switch Mode: 1xCREE XML T6 / 2xCREE XPE R2 / 1xCREE XML T6+2xCREE XPE R2
100v-240v Battery Charger ( LED indication for Power On / Charging / Full charge )
Model of Battery required: 1 x 8.4v 6400mAh Battery Pack
Colour : Black
Bicycle Light Size : 85x57x55mm
Bicycle Light Weight : 195g
To mój pierwszy post na forum, więc witam ekipę
3x CREE 2400 Lumens XM-L T6 LED +2x XPE R2
Hehe, ta dioda "nie pójdzie" nawet pod 8.4V
Standardowo "chodzi" na 3.1-3.2V przy 3A. Tzn diodę steruje się prądem! Pamiętaj o tym.
Za to, żeby nie odpłynęła odpowiada sterownik. Nie wiem jaki tam siedzi, dlatego nie powiem Ci,
czy wytrzyma 12V. Może tak, może nie, takie gdybanie. Generalnie da się to przerobić, ale wtedy stracisz możliwość osobnego sterowania każdą z diod.
Chyba, że każda z lampek, uzbroisz w osobny włącznik.
Pozdrawiam
DNF
Standardowo "chodzi" na 3.1-3.2V przy 3A. Tzn diodę steruje się prądem! Pamiętaj o tym.
Za to, żeby nie odpłynęła odpowiada sterownik. Nie wiem jaki tam siedzi, dlatego nie powiem Ci,
czy wytrzyma 12V. Może tak, może nie, takie gdybanie. Generalnie da się to przerobić, ale wtedy stracisz możliwość osobnego sterowania każdą z diod.
Chyba, że każda z lampek, uzbroisz w osobny włącznik.
Pozdrawiam
DNF