Witam jakiś czas temu zostałem szczęśliwym posiadaczem tego włąsnie modelu i wszystko byłoby w porządku gdyby nie to ze nagle latara zrobiła padoch,przeczyściłem połączenia driverka ale samej diody nie ruszałem akumulator 14500 naładowany a mimo to nie hula z góry dziękuję za zainteresowanie pozdrawiam..
Witaj.
Czy na zwykłym "paluszku" świeci?
Spróbuj najpierw wykluczyć włącznik. W tym celu, wykręć włącznik i zewrzyj minus akumulatorka,
z obudowa latarki zwykłym kabelkiem/drucikiem/kluczem.
Lutownice masz i się jej nie boisz?
Pozdrawiam
DNF
Wygląda na to że G10 to nieudana konstrukcja. Miałem takie dwie, - i dwie padły. W jednej od drivera odpadł element (dioda półprzewodnikowa), do drugiej latarki jeszcze się nie dobrałem.
Witam latara nie świeci ani na paluszku ani na aku,jeśli chodzi o zwieranie to tez to robiłem i nie działa mozliwe ze ten typ tak ma nie wiem mam jeszce trzy latary Mc-e sst-50 i p7 każda działą bez zarzutu czasem tylko brak styku spowodowany zanurzeniem lub czyms takim ale szybka akcja konserwacja i nie ma z tym problemu a tutaj po prostu zgasłą i tyle
[ Dodano: 25 Grudzień 2011, 22:41 ]
aha zrobię fotki to podesle i miernikiem postaram sie tez ją sprawdzic czy po prostu pobiera prąd i tez temu fotke strzele
Ok. Nie boisz sie lutownicy jesli bedzie trzeba jej uzyc? Sprawdz jeszcze czy to nie jest spowodowane brakiem kontaktu miedzy minusowym polem drivera a pigula. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu. Pozdrawiam
http://slavko.homeip.net/latarka Oto link do paru zdjęć podłączyłem latare pod miernik i okazało sie że mio ze nie świeci pobiera pąd a jaki to widać na zdjęciach nie wiem możliwe ze siedzi sama piguła albo jej sterowanie pozdrawiam
Na zdjęciu widać, jakby luty pękły. Spróbuj przyłożyć plusowy biegun akusa do środkowego pola na sterowniku,
a minus akusa pociągnij kabelkiem i dotknij nie piguły a zewnętrznego pola drivera.
Pozdrawiam
DNF
Witam zrobiłem jak w instrukcjii przykazano lecz nie zauważyłem niczego poza ciemnością moze było by lepiej jakbym tą latare nadał paczką ponieważ moja wiedza nie sięga tak daleko zeby grzebać w pigule bo mogę ją na dobre unieruchomić jak juz tego nie zrobiłem pozdrawiam.
Jeśli chcesz do mnie wysłać, to nie daję gwarancji, że naprawię. Może być to drobnostka typu zimny lut,
a może być coś grubszego, czego nie będę w stanie zrobić, a nie mam żadnego wolnego driverka step-up.
Pozdrawiam
DNF