Latarka za około 60zł na 1 x AA

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
zennez

Post autor: zennez »

To świetnie, jak będą fundusze to chyba sam sobie coś takiego sprawię.

Jednak chyba wybiorę tank'a ze względu na to, że nie trzeba nic przerabiać, a potem z żalem się rozstawać ze swoim sprzętem.

Dzięki za odpowiedzi.
marshal

Post autor: marshal »

zennez, Jeśli chodzi o spot to w tanku jest zdecydowanie szerszy niż w romku. Ze względu na mniejszy reflektor (im wiekszy reflektor spot jest bardziej skupiony). Nie pamietam jak spill wygladał porównując obie latarki, ale mi osobiscie tank przypadł bardziej do gustu. Mój tata używa go cidziennie do prac okołodomowych i jest zadowolony. Myślę że 160 lumenów osiaga przy zastosowaniu 2xAA, wtedy jest zdecydowanie jaśniejszy. Nie mam możliwości pomiarów sterownika.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

DNF, wyciągasz z RC-G2 350 lumenów? :) Można gdzieś zobaczyć tą Twoją przeróbke?
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
DNF

Post autor: DNF »

Przy XP-G R5 i 1A w diodę jakoś tak wychodzi :)
Mogę wrzucić fotki, ale tu nie ma co pokazywać. Driver oryginalny pozostał, gdyż jest zacny.
Podmieniłem jedynie diodę, a włącznik jest mięciutki, których używa midi w swoich latarkach.
Zakrętka jest nowa dlatego, że włącznik jest ciut większych rozmiarów i albo wystawał mocno za dupkę,
albo po prostu latarka się nie chciała skręcić. Także jeśli chcesz to mogę Ci podesłać fotki, ale nie ma czego :)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Tzn oryginalny driver z rc-g2 daje 1A tylko fabrycznie "przeszkadza" mu włącznik, który ma pewnie jakiś opór?
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ODPOWIEDZ