Kalendarz Adwentowy na OC
Kalendarz Adwentowy na OC
Witam
W związku z tym, że sporo u nas keszerów na forum, chciałem się spytać, czy ktoś rozwiązuje kalendarz adwentowy, bo ja mam blokadę umysłową na 12.
Pozdrawiam
W związku z tym, że sporo u nas keszerów na forum, chciałem się spytać, czy ktoś rozwiązuje kalendarz adwentowy, bo ja mam blokadę umysłową na 12.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
12 już mi się udało. Pierwsze słowo określające artefakt, mi wyszło z błędem, ale dałem radę . 13 prosta. Niestety nie mam pamięci do twarzy, więc 10 zostawiam żonie, choć i ona ma kłopoty..
Dzięki za ofertę.
Z choinką się męczyłem trochę, bo mi nie wchodziło hasło, nie wiem dlaczego się uparłem, żeby wpisywać cyfry zamiast nazw
Pozdrawiam
PS: W sumie to o kalendarzu dowiedziałem się w ostatnią sobotę.
12 już mi się udało. Pierwsze słowo określające artefakt, mi wyszło z błędem, ale dałem radę . 13 prosta. Niestety nie mam pamięci do twarzy, więc 10 zostawiam żonie, choć i ona ma kłopoty..
Dzięki za ofertę.
Z choinką się męczyłem trochę, bo mi nie wchodziło hasło, nie wiem dlaczego się uparłem, żeby wpisywać cyfry zamiast nazw
Pozdrawiam
PS: W sumie to o kalendarzu dowiedziałem się w ostatnią sobotę.
Witam
Ja sobie noc podarowałem i tak nie miałem szans z "tubylcami" a rano do pracy... Widziałem zdjęcie ekipy z laptopami w knajpie, a wiem, że niektórzy nawet w autach z lapkami siedzieli
A teraz sobie siedzę i zerkam na ostatnia zagadkę, skojarzeń mam aż za dużo, ale żadne mi nie pasuje.
Pozdrawiam
[ Dodano: 22 Grudzień 2011, 23:09 ]
He he okazało się, ze dorwałem TTFa i to dziś w południe
Ja sobie noc podarowałem i tak nie miałem szans z "tubylcami" a rano do pracy... Widziałem zdjęcie ekipy z laptopami w knajpie, a wiem, że niektórzy nawet w autach z lapkami siedzieli
A teraz sobie siedzę i zerkam na ostatnia zagadkę, skojarzeń mam aż za dużo, ale żadne mi nie pasuje.
Pozdrawiam
[ Dodano: 22 Grudzień 2011, 23:09 ]
He he okazało się, ze dorwałem TTFa i to dziś w południe
Ja już jestem zrezygnowany, zresztą jego skrzynki w terenie nigdy dla mnie nie były łatwe, mimo że oczywiste. Krystian ma po prostu inny niż my sposób myślenia (nie techniczny) i stąd ciężko nam dojść do rozwiązania.
Ze "strasznym" wąskiem miałem okazję zamienić kilka zdań na spotkaniu na jurze i powiem, że jego zagadki dzieci rozwiązują z miejsca, bo robi je razem z synem który chyba w tym roku poszedł do 1wszej klasy podstawówki.
Jeśli nie będę miał mocnego hinta lub rozwiązania 2jki to pewnie adwentowy kalendarz nie będzie w ogóle rozwiązany - brak czasu na dłuższe siedzenie nad tym.
Ze "strasznym" wąskiem miałem okazję zamienić kilka zdań na spotkaniu na jurze i powiem, że jego zagadki dzieci rozwiązują z miejsca, bo robi je razem z synem który chyba w tym roku poszedł do 1wszej klasy podstawówki.
Jeśli nie będę miał mocnego hinta lub rozwiązania 2jki to pewnie adwentowy kalendarz nie będzie w ogóle rozwiązany - brak czasu na dłuższe siedzenie nad tym.
Witam
Ja się dowiedziałem, że to jest jedno słowo, odpowiedź jest bardzo prosta.
Wczoraj ksiądz zadał pytanie, pokazując mały palec lewej ręki, "dlaczego Chopin nie grał tym palcem" dzieciaki odpowiedziały "bo to jest palec księdza" A ja już robiłem analizę...
Chyba faktycznie mamy mniej "dzieciowo-blondynkowe" umysły a bardziej ścisłe.
Pozdrawiam
Ja się dowiedziałem, że to jest jedno słowo, odpowiedź jest bardzo prosta.
Wczoraj ksiądz zadał pytanie, pokazując mały palec lewej ręki, "dlaczego Chopin nie grał tym palcem" dzieciaki odpowiedziały "bo to jest palec księdza" A ja już robiłem analizę...
Chyba faktycznie mamy mniej "dzieciowo-blondynkowe" umysły a bardziej ścisłe.
Pozdrawiam
Ja mam już 2jkę zrobioną po hincie i powiem, że kawał z Chopinem w tym przypadku ma dużo wspólnego. Dodam też, że ani sposób rozwiązania ani samo rozwiązanie nie ma nic wspólnego ze świętami, adwentem itp. Jest to pewnego rodzaju szyfr związany z gamą c-dur (akurat o tym jest na FB).
Dzisiejszą natomiast rozwiązałem za 1wszym podejściem.
Dzisiejszą natomiast rozwiązałem za 1wszym podejściem.
Witam
Ale jak na razie 6:0 dla mnie
Pozdrawiam
... i trzeba jeszcze dodać, że nie ma nic wspólnego poleceniemElSor pisze:Dodam też, że ani sposób rozwiązania ani samo rozwiązanie nie ma nic wspólnego ze świętami, adwentem itp.
Ale jak na razie 6:0 dla mnie
Pozdrawiam