Przestała świecić UnigueFire G10

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
radzik

Przestała świecić UnigueFire G10

Post autor: radzik »

Witam jakiś czas temu zostałem szczęśliwym posiadaczem tego włąsnie modelu i wszystko byłoby w porządku gdyby nie to ze nagle latara zrobiła padoch,przeczyściłem połączenia driverka ale samej diody nie ruszałem akumulator 14500 naładowany a mimo to nie hula z góry dziękuję za zainteresowanie pozdrawiam..
DNF

Post autor: DNF »

Witaj.
Czy na zwykłym "paluszku" świeci?
Spróbuj najpierw wykluczyć włącznik. W tym celu, wykręć włącznik i zewrzyj minus akumulatorka,
z obudowa latarki zwykłym kabelkiem/drucikiem/kluczem.
Lutownice masz i się jej nie boisz?
Pozdrawiam
DNF
Ziol3k

Post autor: Ziol3k »

Wygląda na to że G10 to nieudana konstrukcja. Miałem takie dwie, - i dwie padły. W jednej od drivera odpadł element (dioda półprzewodnikowa), do drugiej latarki jeszcze się nie dobrałem.
DNF

Panowie, proszę zdjęcia i będziemy działać:)
Najpierw sprawdźcie włącznik i dajcie znać czy macie mierniki i jak tam z lutownicą.
Pozdrawiam
DNF
radzik

Witam latara nie świeci ani na paluszku ani na aku,jeśli chodzi o zwieranie to tez to robiłem i nie działa mozliwe ze ten typ tak ma nie wiem mam jeszce trzy latary Mc-e sst-50 i p7 każda działą bez zarzutu czasem tylko brak styku spowodowany zanurzeniem lub czyms takim ale szybka akcja konserwacja i nie ma z tym problemu a tutaj po prostu zgasłą i tyle

[ Dodano: 25 Grudzień 2011, 22:41 ]
aha zrobię fotki to podesle i miernikiem postaram sie tez ją sprawdzic czy po prostu pobiera prąd i tez temu fotke strzele
DNF

Ok. Nie boisz sie lutownicy jesli bedzie trzeba jej uzyc? Sprawdz jeszcze czy to nie jest spowodowane brakiem kontaktu miedzy minusowym polem drivera a pigula. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu. Pozdrawiam
radzik

http://slavko.homeip.net/latarka Oto link do paru zdjęć podłączyłem latare pod miernik i okazało sie że mio ze nie świeci pobiera pąd a jaki to widać na zdjęciach nie wiem możliwe ze siedzi sama piguła albo jej sterowanie :-| pozdrawiam
DNF

Na zdjęciu widać, jakby luty pękły. Spróbuj przyłożyć plusowy biegun akusa do środkowego pola na sterowniku,
a minus akusa pociągnij kabelkiem i dotknij nie piguły a zewnętrznego pola drivera.
Pozdrawiam
DNF
radzik

Witam zrobiłem jak w instrukcjii przykazano :-) lecz nie zauważyłem niczego poza ciemnością :) moze było by lepiej jakbym tą latare nadał paczką ponieważ moja wiedza nie sięga tak daleko zeby grzebać w pigule bo mogę ją na dobre unieruchomić jak juz tego nie zrobiłem pozdrawiam. ;)
DNF

Jeśli chcesz do mnie wysłać, to nie daję gwarancji, że naprawię. Może być to drobnostka typu zimny lut,
a może być coś grubszego, czego nie będę w stanie zrobić, a nie mam żadnego wolnego driverka step-up.
Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ