Tyle że pewnie każdy zamówi sobie jako sample i jakby każdy miał wysyłać do Ciebie czy do mnie to pewnie nie byliby zadowoleni kosztami
Zbiorowego zamówienia IC nie przewiduje , będą same PCB.
[ Dodano: 8 Sierpień 2011, 12:35 ]
Wczoraj dostałem od zajomego akusa z PDA , o ile układ zabezpieczający poszedł do krainy martwej elektroniki to sam akus wydaje się OK .
Niestety okazało się że ogniwo ma PLUSa na obudowie a MINUS jest odizolowany , z przyzwyczajenia przylutowałem kable odwrnotnie po czy chciałem zapiąć do mojej ładowarki na MAX1811.
Układ przeżył , tylko tantal spłonął i się momentalnie odlutował po czy spadł na kilka kartek i wypalił ładną dziurę także nie koniecznie prawdą jest że układ po podłączeniu odwrotnie ogniwa ginie ale raczej nie powtarzajcie mojego błędu.
Zamówienia na PCB do max1811
Też klepnąłem układ na MAX1811, co prawda
ładuję tym ogniwa typowe dla komórek na razie, ale prądem 450mA przy 4.2V i nic mi się nie grzeje. Także bardzo fajna zabawka, oczywiście jeśli wystarcza nam taki prąd ładowania. Przy okazji pytanko: czy tryb ładowania prądem 100mA jest w jakiś sposób lepszy (bezpieczniejszy) dla samych ogniw ?
W takim razie muszę zrobić PCB z możliwością ustawiania prądu łądowania. A czy jest uzasadnienie dla zmiany napięcia z 4.2 na 4.1V ?
----------
Obejrzałem akumulator od Erricsonna i widzę 780mAh, jak rozumiem w przypadku ogniw o pojemnościach przekraczających 500mAh wyższy prąd ładowania daje te same rezultaty, tylko w krótszym czasie?
----------
Obejrzałem akumulator od Erricsonna i widzę 780mAh, jak rozumiem w przypadku ogniw o pojemnościach przekraczających 500mAh wyższy prąd ładowania daje te same rezultaty, tylko w krótszym czasie?