Jak się dobrać do tego drivera?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Kajman

Jak się dobrać do tego drivera?

Post autor: Kajman »

Witam,
Ano chciałbym podejrzeć driver i zobaczyć jak z możliwościami montażu mocniejszego, ale... nie wiem jak to zrobić :( Próbowałem rozkręcić pigułę, wyciągnąć go, wykręcić, ani drgnie. Znacie ten typ?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pikom
Site Admin

Post autor: Pikom »

Wygląda na to, że driver jest wciśnięty w moduł. Technikę wyciągania / wybijania driverka z modułu opisał w pewnym wątku kolega Calineczka - http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... ght=#58753
Pozdr.
Pikom
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Kajman, najpierw odlutuj przewody od leda. Przyglądałeś się dobrze temu wgłębieniu/rowkowi na obwodzie piguły, temu najbliżej sprężyny? Może da się tam coś włożyć, podważyć? Może to być dwuczęściowa piguła właśnie w tym miejscu łączona...a może jedno...to już Ty musisz wybadać. Gdyby tam było łączenie na gwint, może dało by się wykręcić, rozkręcić te części-próbowałeś?
Kajman

Tak, kręciłem, ciągnąłem, podważałem, oczywiście z należytym szacunkiem żeby nie spier... ;) Obawiam się, że piguła jest skręcana i na gwincie jest klej...
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

To grzej to chłopie i się rozkręci :) Domowy sposób: żelazko na max, odwrócone stopką do góry, stawiasz tą pigułę na 3 minuty i później odkręcasz przez 2 kawałki gumy/skóry/paska klinowego w imadle. Rób to w grubych rękawicach skórzanych.

P.S.
Najpierw odlutuj sprężynkę.
Kajman

Hotairem podgrzeję najwyżej trochę...no dobra, do czasu ryzyka zepsucia będę kombinował :)
ODPOWIEDZ