Gdzie zdobyć - XM-L o barwie około 4000K na MCPCB 10 mm ?
Gdzie zdobyć - XM-L o barwie około 4000K na MCPCB 10 mm ?
Witam.
Wiecie gdzie można dostać XM-L o neutralnej barwie tj około 4000K na dobrym podkładzie o rozmiarze 10 mm ? Znalazłem jedynie na starze lub na 10 mm, ale w cenie 45 zł sztuka...
PS-Istnieją XM-L o barwach około 3500K czyli celują coś w barwę halogenu ?
Wiecie gdzie można dostać XM-L o neutralnej barwie tj około 4000K na dobrym podkładzie o rozmiarze 10 mm ? Znalazłem jedynie na starze lub na 10 mm, ale w cenie 45 zł sztuka...
PS-Istnieją XM-L o barwach około 3500K czyli celują coś w barwę halogenu ?
Doskonały sposób na szybciutkie usmażenie diody. Nie mówiąc o tym, że przy wysokiej temperaturze złącza sprawność leci na łeb.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Widzicie, jest mały bajer - XML miał by siedzieć w dużej aluminiowej pigule. wytorzone jest tak dziwnie, że nie pasuje do niej typowa gwiazda... Chyba jedyne wyjście to gwniazda i lekkie piłowanie.
W diodę i tak nie pójdzie więcej niż około 1,5 A a pewnie i tak zatrzymam się na 1,2.
Dzięki wam za pomoc również co do koloru. Mam pytanie do Grega (foto Twoje z tego co wiem), znalazłem takie oto foto na allegro :
Czy tutaj ta fotka jeśli chodzi o bin 7C nie jest przekłamana ? Wygląda jakby dioda świeciła się wręcz jak lampa sodowa - na pomarańczowo. Bin 4B bardziej (z foto) wygląda jak halogen...Może to wina i balansu bieli i mojego monitora itd.
Bin 7C i 4B jakie mają barwy w K ?
W diodę i tak nie pójdzie więcej niż około 1,5 A a pewnie i tak zatrzymam się na 1,2.
Dzięki wam za pomoc również co do koloru. Mam pytanie do Grega (foto Twoje z tego co wiem), znalazłem takie oto foto na allegro :
Czy tutaj ta fotka jeśli chodzi o bin 7C nie jest przekłamana ? Wygląda jakby dioda świeciła się wręcz jak lampa sodowa - na pomarańczowo. Bin 4B bardziej (z foto) wygląda jak halogen...Może to wina i balansu bieli i mojego monitora itd.
Bin 7C i 4B jakie mają barwy w K ?
skaktus, masz dane katalogowe na stronie Cree. Tam są dokładne temperatury barwowe tych binów. Poczytaj.
Aparat był ustawiony na temp. barwową 5880K, więc barwa około 3500 wydaje się pomarańczowa. W rzeczywistości jest jak pisałem w innym temacie. Barwa bardzo zbliżona do światła żarówki halogenowej. Absolutnie nie ma żadnego podobieństwa ze światłem lamp sodowych.
Aparat był ustawiony na temp. barwową 5880K, więc barwa około 3500 wydaje się pomarańczowa. W rzeczywistości jest jak pisałem w innym temacie. Barwa bardzo zbliżona do światła żarówki halogenowej. Absolutnie nie ma żadnego podobieństwa ze światłem lamp sodowych.