Witajcie.
Klecę niewielką lampkę, mieszczącą się w dłoni na wyjazdy. Założenia są takie - jedna dioda i ciepła barwa światła. Ze względu na niewielką obudowę oddającą ciepło jestem ograniczony maksymalnym prądem podawanym na diodę do około 1,5A. Teraz jak myślicie - lepiej wybrać XP-G R5 czy może XML ?
Dioda będzie siedziała na MCPCB typu gwiazda...
Jakieś wasze sugestie ?
Wybór diody do niewielkiej lampy typu "nastrojowa"
Jak sądzę, na zasięgu Ci nie zależy. XM-L ma większą sprawność, czyli poświeci jaśniej lub dłużej.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Rozumiem, dzięki za info. Spodziewałem się podobnej rady tym bardziej że XM-L są teraz w bardzo przystępnych cenach.
Dodatkowo zapytam - czy ktoś z was wie coś może o driverach, zasilanych prosto z sieci, które są w stanie dać z siebie około 1A ? Bo z tego co patrzę ciągle znajduję tylko takie 1W. Ewentualnie jaki byście polecili driver do XM-L który będzie mógł być zasilany napięciem 5V (mam do tego odpowiedni zasilacz 5V 2A) i będzie posiadał kilka trybów jasności, bez stroboskopów...Najlepiej coś z PL, ewentualnie z DX.
Dodatkowo zapytam - czy ktoś z was wie coś może o driverach, zasilanych prosto z sieci, które są w stanie dać z siebie około 1A ? Bo z tego co patrzę ciągle znajduję tylko takie 1W. Ewentualnie jaki byście polecili driver do XM-L który będzie mógł być zasilany napięciem 5V (mam do tego odpowiedni zasilacz 5V 2A) i będzie posiadał kilka trybów jasności, bez stroboskopów...Najlepiej coś z PL, ewentualnie z DX.
ILPT
http://www.dealextreme.com/p/18v-5w-cre ... -5mm-26110
Można zwiększyć prąd; tryby - PWM, albo może jakaś zmiana rezystora pomiarowego przełącznikiem, np dołączanie drugiego rezystora równolegle.
Można zwiększyć prąd; tryby - PWM, albo może jakaś zmiana rezystora pomiarowego przełącznikiem, np dołączanie drugiego rezystora równolegle.