Proszę o pomoc w wyjaśnieniu.

....nie pasujące gdzie indziej...
patryk0102

Proszę o pomoc w wyjaśnieniu.

Post autor: patryk0102 »

Witam.
Ostatnio przeglądałem sobie ten temat: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... ++skuterze .Niestety, jako że nie znam się na tych rzeczach za dobrze, napisałem prośbę do autora o wyjaśnienie dokładnie co tam było używane, aby ten HID chodził, ale odpowiedzi nie otrzymałem, dlatego też zwracam się do Was drodzy koledzy z prośbą, abyście mi wyjaśnili w zrozumiały i prosty sposób, co autor tamtego tematu zrobił aby ten Xenon działał.Byłbym Wam niezmiernie wdzięczny.Oczywiście żeby nie było, temat czytałem parę ładnych razy, ale niestety nie kumam kompletnie nic :???: .
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Ja zauważyłeś temat został zakończony po próbach "laboratoryjnych" niestety obawiam się, że testy drogowe nie wypadły już tak różowo, gdyż bilans energetyczny instalacji skuterka mógł zostać nieźle zachwiany. Moje obawy budzi tez legalność takiej przeróbki, gdyż taki skuterek od razu wyróżnia się na drodze, a Panowie policjanci lubią zatrzymywać dowody rejestracyjne.
Ale poczekajmy na odzew autora, gdyż pojawia się na forum.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Autor nabrał wody w usta ;)

Po pierwsze primo: przeróbka nie wyszła, nie da się zasilić w takiej konfiguracji HID-a z magneta GF-4.
Po drugie primo: skuter sprzedany, teraz ujeżdżam inny, ze znacznie lepszym oświetleniem.
Po trzecie primo: ze względu na spożywanie zbyt tłustych potraw autor ma daleko posuniętą demencję i szczegóły wyleciały mu z pamięci ;)

Pozdrawiam
M.
patryk0102

Post autor: patryk0102 »

Rozumiem, w takim razie dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam ;)
ODPOWIEDZ