Grega modyfikacja Solarforce L2P, moduł XM-L U2 1C, T5 4B
Jeśli tylko sobie taką wersję zażyczysz, to nie widzę przeciwwskazań
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
- Calineczka
- Kontakt:
-
Arku, dzięki za dobre słowo w kwestii sprzętu.
coralgol85, prąd 4A jest możliwy, ale przy opcji kontroli temperatury po 2-3 minutach i tak ten prąd spadnie Ci poniżej 3A, więc sens ma to tylko i wyłącznie jako gadżet do robienia chwilowego "łał" wśród znajomych
neutrinus, jeszcze nie do końca. Udostępniłem do testów latarkę z kontrolą temp. osobie postronnej, nie związanej z forum ani branżą oświetleniową. Ot, totalnemu laikowi w tych sprawach. Za kilka dni będę miał opinię o sprzęcie, uwagi itp.
Realnie zlecenia na lampkę z tą opcją planuję przyjmować najwcześniej za około tydzień. O ile oczywiście będą osoby zainteresowane, gdyż moim zdaniem opcja jest przydatna tylko przy dość specyficznym użytkowaniu - pomieszczenia, stacjonarne świecenie na stole itp.
Na rowerze jest to całkowicie zbędny dodatek podnoszący jedynie koszt sprzętu.
coralgol85, prąd 4A jest możliwy, ale przy opcji kontroli temperatury po 2-3 minutach i tak ten prąd spadnie Ci poniżej 3A, więc sens ma to tylko i wyłącznie jako gadżet do robienia chwilowego "łał" wśród znajomych
neutrinus, jeszcze nie do końca. Udostępniłem do testów latarkę z kontrolą temp. osobie postronnej, nie związanej z forum ani branżą oświetleniową. Ot, totalnemu laikowi w tych sprawach. Za kilka dni będę miał opinię o sprzęcie, uwagi itp.
Realnie zlecenia na lampkę z tą opcją planuję przyjmować najwcześniej za około tydzień. O ile oczywiście będą osoby zainteresowane, gdyż moim zdaniem opcja jest przydatna tylko przy dość specyficznym użytkowaniu - pomieszczenia, stacjonarne świecenie na stole itp.
Na rowerze jest to całkowicie zbędny dodatek podnoszący jedynie koszt sprzętu.
-
Wiem, zdaje sobie sprawę. Ale taki dopał jako jeden z trybów to w końcu pełna możliwość wykorzystania diody na jednym ogniwie w obecnej sytuacji. Przynajmniej w przyjemnych wymiarach i kosztach (chociaż tutaj,.. :-b pewnie mało kto by tak powiedział). Poza tym na strobo (np. na imprezie) nie powinno dogrzewać się do odcięcia. Jak dla mnie bomba!
Ok, dzięki. Masz we mnie klienta na to rozwiązanie - lampka będzie nie tylko na rower ale i do użytku "domowego". Chciałbym nie martwić sie gdy żona będzie użytkować tą latarkę...greg pisze: Realnie zlecenia na lampkę z tą opcją planuję przyjmować najwcześniej za około tydzień. O ile oczywiście będą osoby zainteresowane, gdyż moim zdaniem opcja jest przydatna tylko przy dość specyficznym użytkowaniu - pomieszczenia, stacjonarne świecenie na stole itp.
.
Beta-testy przez nie-światełkowca wydają się znakomitym rozwiązaniem. Wygląda na to że nie tylko Twój produkt jest dobrze przemyślany ale i proces rozwoju
też będę zainteresowany taką wersją, czekam cierpliwieneutrinus pisze:Ok, dzięki. Masz we mnie klienta na to rozwiązanie - lampka będzie nie tylko na rower ale i do użytku "domowego". Chciałbym nie martwić sie gdy żona będzie użytkować tą latarkę...greg pisze: Realnie zlecenia na lampkę z tą opcją planuję przyjmować najwcześniej za około tydzień. O ile oczywiście będą osoby zainteresowane, gdyż moim zdaniem opcja jest przydatna tylko przy dość specyficznym użytkowaniu - pomieszczenia, stacjonarne świecenie na stole itp.
.
Beta-testy przez nie-światełkowca wydają się znakomitym rozwiązaniem. Wygląda na to że nie tylko Twój produkt jest dobrze przemyślany ale i proces rozwoju
-
greg czy tryb strobo jest w jakiś sposób regulowany, tzn. czy np można zrobić 4Hz z czego 25% czasu świeci/75% czasu nie, a moc na 15%?
Reasumując chciałbym taki super-oszczędzający energię tryb, na którym mógłbym jeździć za dnia, a po zapadnięciu zmroku mieć jeszcze w miarę "świeże" ogniwo. 4 Hz wiem, że można i te 15% też, jednak nie wiem jak z moimi procentami jeśli chodzi o jasno/ciemno.
Przepraszam za język mało profesjonalny, ale dopiero zaczynam się "wgryzać" w forum. Jestem mocno zainteresowany tym małym/wielkim światełkiem.
Reasumując chciałbym taki super-oszczędzający energię tryb, na którym mógłbym jeździć za dnia, a po zapadnięciu zmroku mieć jeszcze w miarę "świeże" ogniwo. 4 Hz wiem, że można i te 15% też, jednak nie wiem jak z moimi procentami jeśli chodzi o jasno/ciemno.
Przepraszam za język mało profesjonalny, ale dopiero zaczynam się "wgryzać" w forum. Jestem mocno zainteresowany tym małym/wielkim światełkiem.
Standardowo w trybie stroboskopu stosuję wypełnienie 33%-jasno, 66%-ciemno. Przy mocy 25% daje to czas pracy około 12 godzin na średniej jakości ogniwie.
Można pobawić się w dowolne kombinacje, ale wypełnienie 33% jest sprawdzone - jasne i przy tym oszczędne.
Można pobawić się w dowolne kombinacje, ale wypełnienie 33% jest sprawdzone - jasne i przy tym oszczędne.
-
czy coś wiadomo na temat "wdrożenia usprawnień"? lampki są już dostępne?greg pisze: Realnie zlecenia na lampkę z tą opcją planuję przyjmować najwcześniej za około tydzień. O ile oczywiście będą osoby zainteresowane, gdyż moim zdaniem opcja jest przydatna tylko przy dość specyficznym użytkowaniu - pomieszczenia, stacjonarne świecenie na stole itp.
Jeszcze testy w toku, cierpliwości
Właśnie wróciłem z testów terenowych. Światła jest dość, a jesienne dębowe lasy wyglądają rewelacyjnie w świetle neutralnej diody Test Marszowickiej zaliczony - sprężyna trzyma skutecznie, nic nie mruga.
Fajny sprzęt - cieszę się, że nie poszedłem w stronę lamp z oddzielnymi pakietami, kablami i innymi zbędnymi elementami.
Fajny sprzęt - cieszę się, że nie poszedłem w stronę lamp z oddzielnymi pakietami, kablami i innymi zbędnymi elementami.