Gdańsk
Gdańsk
Witam,
Jako że wielu forumowiczów pochodzi z północnej polski, a w szczególności z Gdańska nie zawahałem się napisać tutaj.
Planuję podróż ze swoją dziewczyną na długi weekend w połowie grudnia na zwiedzanie Gdańska. I fajnie by było gdyby ktoś mógł polecić jakieś miejsce w którym moglibyśmy przenocować 3 noce. Szukam 2 pokoi (4os w sumie), w dobrym standardzie z łazienkami fajnie gdyby zamrażarka była do dyspozycji. Wiem że na internecie jest wiele ofert już mam kilka miejsc upatrzonych, ale może ktoś z Was był widział i z chęcią poleci
A druga sprawa, gdzie w Trójmieście można dobrze zjeść? Oczywiście tanio i dobrze, może jakaś karczma, smażalnia ... bar studencki lub inne fajne miejsca.
Mam nadzieję że pomożecie
pozdrawiam
Marcin
Jako że wielu forumowiczów pochodzi z północnej polski, a w szczególności z Gdańska nie zawahałem się napisać tutaj.
Planuję podróż ze swoją dziewczyną na długi weekend w połowie grudnia na zwiedzanie Gdańska. I fajnie by było gdyby ktoś mógł polecić jakieś miejsce w którym moglibyśmy przenocować 3 noce. Szukam 2 pokoi (4os w sumie), w dobrym standardzie z łazienkami fajnie gdyby zamrażarka była do dyspozycji. Wiem że na internecie jest wiele ofert już mam kilka miejsc upatrzonych, ale może ktoś z Was był widział i z chęcią poleci
A druga sprawa, gdzie w Trójmieście można dobrze zjeść? Oczywiście tanio i dobrze, może jakaś karczma, smażalnia ... bar studencki lub inne fajne miejsca.
Mam nadzieję że pomożecie
pozdrawiam
Marcin
Pozdrawiam
Co do noclegów to wiele nie pomogę - nie korzystam
A co do wyżerki - jeśli będziecie w Gdyni to polecam niedrogie i całkiem pożywne jedzonko w: Bistro Kwadrans (Skwer Kościuszki) oraz bar Anker (blisko Urzędu Miasta, ulica Czołgistów o ile się nie mylę). Na ...biiip... zapraszam do baru Contrast na plaży miejskiej w Gdyni - naprawdę warto
A co do wyżerki - jeśli będziecie w Gdyni to polecam niedrogie i całkiem pożywne jedzonko w: Bistro Kwadrans (Skwer Kościuszki) oraz bar Anker (blisko Urzędu Miasta, ulica Czołgistów o ile się nie mylę). Na ...biiip... zapraszam do baru Contrast na plaży miejskiej w Gdyni - naprawdę warto
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 lis 2011, 12:34 przez Pikom, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr.
Pikom
Pikom
Wytknę to swoim wrednym paluchemPikom pisze:Na ...biiip... zapraszam do baru Contrast na plaży miejskiej w Gdyni - naprawdę warto
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 lis 2011, 12:34 przez clorox, łącznie zmieniany 1 raz.
clorox
PIWO czyli Potężny Indeksowany Wyświetlacz Oknowy
Dzieki Pikom, wielkie, nie jest to daleko wiec NA PEWNO skozystam mam nadzieje ze pogoda dopisze i bedziemy mogli zwiedzac intensywnie czay czas. Ale i tak planuje po wakacjach przyleciec znowu do gdanska na pare dni zobaczyc wiecej atrakcji. Jak macie jeszcze godne polecenia miejsca z checia odwiedze.
pozdrawiam
przepraszam za brak PL znakow
pozdrawiam
przepraszam za brak PL znakow
Pozdrawiam
To jak będziecie w Gdyni polecam atrakcje w okolicach Skweru Kościuszki - zależy co kto lubi i czy są dzieciaki w składzie wycieczki: ORP Błyskawica, Dar Pomorza i inne statki w porcie, koniecznie Akwarium Gdyńskie i potem spacerek na plażę (blisko, wystarczy przejść przez port jachtowy) i już jest Contrast. Koło Contrastu jest też Muzeum Marynarki Wojennej (samoloty, śmigłowce, armaty, miny i tak dalej....) oraz nowe Muzem Miasta Gdyni. Można przespacerować się deptakiem w stronę Orłowa - po kilku kilometrach będzie dzika plaża. A u wylotu Skweru na skrzyżowaniu z ulicą Świętojańską jest właśnie Bistro Kwadrans. A w okolicach dużo skrzynek Geocache
Pozdr.
Pikom
Pikom
Jako iż jem często na mieście polecę między innymi słynną restaurację IKEI na matarni, co do bardziej tradycyjnych jadeł polecę bary mleczne we wrzeszczu na ulicy grunwaldzkiej, bar mleczny neptun na ulicy długiej oraz bar mleczny przy zbrojowni na starym mieście.
Tanio ale gorzej można zjeść w barze harcerskim nieopodal przystanku LOT. na starym mieście.
[...]
Jeśli chodzi o spanie, w Sopocie można znaleźć nocleg w kwaterach prywatnych blisko plaży oraz monciaka, ceny oscylują od 35 zł w zwyż.
Tanio ale gorzej można zjeść w barze harcerskim nieopodal przystanku LOT. na starym mieście.
[...]
Jeśli chodzi o spanie, w Sopocie można znaleźć nocleg w kwaterach prywatnych blisko plaży oraz monciaka, ceny oscylują od 35 zł w zwyż.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 21 lis 2011, 21:07 przez oskar, łącznie zmieniany 1 raz.
Midilight 3x XM-L(gorgonzola)/JetBeam M1X/ Midilight 5x R5(puszkin)/ Biedrono mag 2D XM-L/ SF Skyline I/ MacTronic Black Eye/ JetBeam Jet III R5(zgubiona)/ Lumintop P2C/ Nitecore EX11/ Zebralight H31/ Xeno Tiger E03/ Eagletac D25LC2mini/ cdn.