Prośba o pomoc)
Prośba o pomoc)
Witam,
Na wstępie chciałbym pozdrowić wszystkich forumowiczów
Zwracam się do was jako bardziej doświadczonych z prośbą o pomoc.
Chciałbym przerobić swoją latarkę ale wszystko co czytam na ten temat objawia się mi jako czarna magia) wiec prosił bym o wskazanie co będzie mi potrzebne do zamontowania w mojej latarce diody cree xpg ( taką dostałem od znajomego).
-Latarka jest zasilana 4 paluszkami i chciał bym aby tak pozostało.
-nie potrzebuje żadnych zmiennych trybów swiatła
- zależy mi aby dawała jak najwięcej swiatła bo będzie robiła jako oświetlenie punktowe.
- element muszą byc w miarę małe
Wiem że diodę muszę zamontować na jakimś radiatorze, samo rozwiązanie wykonania mam już jakoś obmyślone ale nie znam sie na tym co bedzie mi potrzebne z części elektronicznych.
Wiek ze takich tematów było już wiele ale jak je czytam nie potrafię wybrac tego co będzie najlepsze dla minie.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc Sławek
Na wstępie chciałbym pozdrowić wszystkich forumowiczów
Zwracam się do was jako bardziej doświadczonych z prośbą o pomoc.
Chciałbym przerobić swoją latarkę ale wszystko co czytam na ten temat objawia się mi jako czarna magia) wiec prosił bym o wskazanie co będzie mi potrzebne do zamontowania w mojej latarce diody cree xpg ( taką dostałem od znajomego).
-Latarka jest zasilana 4 paluszkami i chciał bym aby tak pozostało.
-nie potrzebuje żadnych zmiennych trybów swiatła
- zależy mi aby dawała jak najwięcej swiatła bo będzie robiła jako oświetlenie punktowe.
- element muszą byc w miarę małe
Wiem że diodę muszę zamontować na jakimś radiatorze, samo rozwiązanie wykonania mam już jakoś obmyślone ale nie znam sie na tym co bedzie mi potrzebne z części elektronicznych.
Wiek ze takich tematów było już wiele ale jak je czytam nie potrafię wybrac tego co będzie najlepsze dla minie.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc Sławek
Taki driver wystarcza na Twoje potrzeby: http://www.dealextreme.com/p/18v-5w-cre ... -5mm-26110