O kondensatory C2 i C3.Calineczka pisze:Tom634...ehhh...o ktory kondensator pytasz?
A co do tematu, to dziękuję za radę, do tego tylko wstawię bezpiecznik na 1A i będę mógł śmigać
Dziękuję, nie wiedziałem, człowiek uczy się całe życie.Hoffer007 pisze:Jak byś wsadził elementy z drugiej strony płytki lepiej by Ci sie to polutowało i trzymało
Od tego są te dziurki i w kolo jest pocynowane
Chciałem do tego dać przełącznik trójpozycyjny, czyli dla jednego położenia przepuszcza prąd do pierwszego plusa, a dla innego położenia przepuszcza prąd do drugiego plusa. I miałbym tryby.Calineczka pisze:...a wyjasnij prosze co miales na mysli rysujac na schemacie dwa plusy i jeden minus, jak dla zasilania symetrycznego?
...to znaczy korzystac z dwoch akkusow?Moglo by byc prosciej dac przelacznik ktory zmienia wartosc rezystora, albo nawet wstawic tam, rownolegle do rezystora, potencjometr z dodatkowym rezystorem, powinno zadzialac i mial bys plynna regulacje jasnosci...tom634 pisze:Chciałem do tego dać przełącznik trójpozycyjny, czyli dla jednego położenia przepuszcza prąd do pierwszego plusa, a dla innego położenia przepuszcza prąd do drugiego plusa. I miałbym tryby.
Nie, nie. Minus w akumulatorze łączę bezpośrednio z minusem w obwodzie. Plus daję przez przełącznik trójpozycyjny- w nim wybieram gdzie ma dalej iść dodatni potencjał- czy do plusa przy 1.3Ohmie, czy do plusa przy 3.3Ohma.Calineczka pisze:...to znaczy korzystac z dwoch akkusow?
Niestety mój chiński miernik mierzy prądy do 0,2A, ale z kalkulatora mi wychodzi 370mA, a żarówka świeci słabym światłem.Calineczka pisze:Mierzyłeś prąd diody?
VLMW711, Little Star, 1W Power SMD LED White. Dodam, że dymią mi się zarówno te SMD, jak i te normalne, co mogą wziąć nawet do 1A.Calineczka pisze:A jaka to dioda, ta z tyłu?
Tak.Calineczka pisze:napięcie zasilające 12V?