Driver do XM-l z zabezpieczeniem aku
Driver do XM-l z zabezpieczeniem aku
Witam.
Koledzy czy istnieje driver do diody XM-l z protekcją ogniw który będzie zasilany z dwóch szeregowo połączonych 18650?
Znajomy mnie męczy że chce latarkę która poświeci znacznie dłużej niż godzinę i musi być na xm-l.
Koledzy czy istnieje driver do diody XM-l z protekcją ogniw który będzie zasilany z dwóch szeregowo połączonych 18650?
Znajomy mnie męczy że chce latarkę która poświeci znacznie dłużej niż godzinę i musi być na xm-l.
- LightLover
Re: Driver do XM-l z zabezpieczeniem aku
Ale nie mówił, że nie może w nią iść 1A?pier pisze:Znajomy mnie męczy że chce latarkę która poświeci znacznie dłużej niż godzinę i musi być na xm-l.
Na DX są, ale mają spory rozmiar, nie wszędzie się zmieszczą...
Podaj jaki rozmiar potrzebujesz, będzie prościej coś zaproponować.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- LightLover
Tu to w ogóle może być mały problem, bo musiał to by być driverek dedykowany dla 2s a zdecydowana większość ma szersze zakresy zasilania.LightLover pisze:Pyra, czy te z DX'a mają zabezpieczenie?
Zresztą zabezpieczenie podnapięciowe przy pakiecie 2s ma średni sens, rzadko można spotkać dwa identyczne ogniwa, więc można jedno powoli zabijać rozładowując je poniżej granicy podczas kiedy drugie będzie miało jeszcze trochę do zaoferowania, w takich przypadkach po prostu lepiej zastosować ogniwa protected.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Ja w latarkach zasilanych 2x Li-ion ustawiam zabezpieczenie przed nadmiernym rozładowaniem na 6V. Jest to bezpieczne. Poza tym zalecam oczywiście stosowanie ogniw markowych, o podobnym stopniu zużycia.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Ten przy 5,6V przechodzi do najniższego trybu: http://www.kaidomain.com/ProductDetails ... uctId=7947