Problem konstrukcyjny xpg na sześciokątnym pręcie miedzianym
Problem konstrukcyjny xpg na sześciokątnym pręcie miedzianym
Witajcie.
Jak nanieść na sześciokątny pręt miedziany diody?
Jak go nagrzeję, to te z boku odpadną
Może jest ktoś to w stanie zrobić?
Pręt sześciokątny ma jak wiadomo 6 powierzchni, chcę na pięciu (lub wszystkich sześciu) przylutować po dwie diody na każdej płaszczyźnie.
Nie chce mi się tego teraz rysować, ale chyba wiecie o co chodzi?
Jeśli ktoś się podejmie - narysuję.
Pozdrawiam
Jak nanieść na sześciokątny pręt miedziany diody?
Jak go nagrzeję, to te z boku odpadną
Może jest ktoś to w stanie zrobić?
Pręt sześciokątny ma jak wiadomo 6 powierzchni, chcę na pięciu (lub wszystkich sześciu) przylutować po dwie diody na każdej płaszczyźnie.
Nie chce mi się tego teraz rysować, ale chyba wiecie o co chodzi?
Jeśli ktoś się podejmie - narysuję.
Pozdrawiam
A musisz koniecznie lutować? Nie wystarczy epoksyd termoprzewodzący? Ile to ma mieć mocy traconej?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Jesli sprawnosc diody wynosi 50%, to w sumie 15W...
10 sztuk ma pracowac na maks pradzie 700mA per sztuka.
Pret o sr. 10mm, dlugosc 4cm (robiacy za cos w stylu heat pipe) i na koncu radiator (wszystko z jednego preta ok 70mm).
Dobra, pociagne temat-chce zrobic zarowke H7. Zogniskuje to reflektor?
Bo lepszy bylby pret o mniejszej srednicy, tylko boje sie, ze nie odbierze traconej mocy...
Pret o sr. 10mm, dlugosc 4cm (robiacy za cos w stylu heat pipe) i na koncu radiator (wszystko z jednego preta ok 70mm).
Bo lepszy bylby pret o mniejszej srednicy, tylko boje sie, ze nie odbierze traconej mocy...
Nie chce zniechęcać ale po pierwsze nie schłodzisz tak emiterów a po drugie z reflektora wyjdzie jedna wielka kupabogas pisze:Jesli sprawnosc diody wynosi 50%, to w sumie 15W...
Sometimes darkness can show you the light
Ale 350-400mA powinno dac rade. Przy 10 diodach mam wtedy blisko 1500lm.kodi pisze:nie odprowadzi Ci ciepła coś takiego. A polutować coś takiego jest całkiem prosto - taśma kaptonową mocujesz diody do pręta, wcześniej dajesz pastę do lutowania smd (nie topnik) pod diody i następnie podgrzewasz pręt.
Dzieki za podpowiedzi.
Pozdrawiam