Witam Wasz bardzo serdecznie.
To mój pierwszy post.
Mój problem dotyczy latarki Myo Xp belt (ten nowy model, który może być zasilany również z akumulatorków). Jakiś czas temu posłuszeństwa odmówił przewód zasilający, co w przypadku tego modelu zupełnie mnie nie zdziwiło. Niestety po okresie ok. pół roku od jego wymiany latarka się spaliła, a dokładnie narożnik płytki, gdzie przylutowałem w/w kabel (coś musiało się zewrzeć).
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 0b1724.jpg
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... d35015.jpg
Dodam, że dioda jest sprawna, ale z tej płytki to raczej nic nie będzie. Mam kilka pytań:
Czy charakterystyka tej diody pozwala na podłączenie jej do źródła zasilania tylko ze zwykłym włącznikiem?
Czy elektronika w tym Petzlu powoduje zasilanie diod z jakąś częstotliwością, aby wydłużyć czas świecenia, a bez tego akumulatory będą się szybciej rozładowywać?
Czy ma ktoś może schemat, który by mi się zmieścił na tak małej płytce, np. bez przycisku Boost, diody wskazującej poziom naładowania, ewenualnie może z 3-stopniową regulacją natężenia światła)?
Pozdrawiam
Uszkodzona Myo XP
Hej
Z tą płytką raczej już nic nie zrobisz, możesz próbować zdobyć rachunek max roczny od jakiegoś znajomego z tej latarki, w Petzlu to wymienią.
W zasadzie możesz wsadzić tam jakiś sterownik na AMC, powinien się zmieścić jednak będziesz musiał sobie dopasować jakiś przełącznik bo chwilówki takie jak były oryginalne się nie nadają. Proponowałbym od razu nową diodę - XP-G
Regulacja i poziom naładowania można kontrolować przez sterowniki na Attiny
Z tą płytką raczej już nic nie zrobisz, możesz próbować zdobyć rachunek max roczny od jakiegoś znajomego z tej latarki, w Petzlu to wymienią.
W zasadzie możesz wsadzić tam jakiś sterownik na AMC, powinien się zmieścić jednak będziesz musiał sobie dopasować jakiś przełącznik bo chwilówki takie jak były oryginalne się nie nadają. Proponowałbym od razu nową diodę - XP-G
Regulacja i poziom naładowania można kontrolować przez sterowniki na Attiny