szajssmog11 pisze:Jeszcze akumulatorki. Zobaczyłem na Aledrogo coś takiego:
http://allegro.pl/akumula...1803806219.html
Czy one rzeczywiście mają taką pojemność?
Wybór mocnego światełka na szosę, do 200zł,
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Z opisu na DX: "- Actual Capacity: 3.7V 2600mAh"
Ciekawe, jaka wydajność prądowa, ale 2.8A raczej się z nich nie pociągnie.
Za podobną cenę masz Hi-maxy w sklepiku, a najlepiej weź Panasonic NCR.
Ciekawe, jaka wydajność prądowa, ale 2.8A raczej się z nich nie pociągnie.
Za podobną cenę masz Hi-maxy w sklepiku, a najlepiej weź Panasonic NCR.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
-
Faktycznie, to moje pierwsze światełko na szosę, z tematyką świateł mam do czynienia od całych dwóch dni, więc nie jestem niesamowitym ekspertem.Guciogustaw - jak Byś zobaczył JAK świeci porządna latarka mająca realne 700 - 800 lumenów na diodzie to Byś się załamał śmiem twierdzić, że mój Deree CL1Hv4 mający TYLKO 700 lumenów na diodzie - będzie miał ze 2 x lepszy zasięg i jasność
Chętnie bym przetestował latarkę Grega. Czy ogniwa dołączone do latarki, są na kabel?
Nie ogniwa nie są dołączone można dokupić sobie i wyglądaja tak :http://allegro.pl/akumulator-li-ion-pan ... 86938.html oczywiście te co pokazałem są najdroższe ale i najmocniejsze w mairę dobre ogniwa są za 25zł HI-MAXguciogustaw pisze:Czy ogniwa dołączone do latarki, są na kabel?
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Kolarze szosowi, nie wariujcie Jeśli już was wzięło na jazdę po ruchliwych polskich szosach (czyli takie kamikadzowanie) to po prostu poszukajcie świateł w sklepach rowerowych, zamiast złudnych chińskich wynalazków.
Osobiście znałem kilka osób (szosowców) które już nie żyją
Osobiście znałem kilka osób (szosowców) które już nie żyją
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
Liro - światło rowerowe ze Sklepu Rowerowego - daje tyle światla, że TY jesteś widoczny - ale o tym by DOBRZE oświetlić teren tak byś ty coś widział możesz zapomnieć.
Dobra Latarka jak Gregowy Solar - nie dość, że uczyni Ciebie widocznym to na dodatek TY SAM będziesz widział dobrze przeszkody.
Sam jeżdżę dość często wieczorami - i wracam jak jest ciemno - nie szaleję, zwykle jadę ścierzkami czy ciągami rowerowo - pieszymi i mocne, dobre świato BARDZO się przydaje, biorąc pod uwagę JAKOŚĆ polskich traktów, moża się mocno poobijać na dziurach w drodze - nawet jadąc jak ja, na "góralu" i z predkościć 20 - 25 km/h.
Więc nikt nie przesadza - po za tym, latarka ma JEDNĄ WIELKĄ PRZEWAGĘ : po "wyczepieniu" jej z uchwytu mamy porzadną latarkę EDC - a o lampach rowerowych można wiele powiedzieć, ale latarkami EDC to nie są.
Dobra Latarka jak Gregowy Solar - nie dość, że uczyni Ciebie widocznym to na dodatek TY SAM będziesz widział dobrze przeszkody.
Sam jeżdżę dość często wieczorami - i wracam jak jest ciemno - nie szaleję, zwykle jadę ścierzkami czy ciągami rowerowo - pieszymi i mocne, dobre świato BARDZO się przydaje, biorąc pod uwagę JAKOŚĆ polskich traktów, moża się mocno poobijać na dziurach w drodze - nawet jadąc jak ja, na "góralu" i z predkościć 20 - 25 km/h.
Więc nikt nie przesadza - po za tym, latarka ma JEDNĄ WIELKĄ PRZEWAGĘ : po "wyczepieniu" jej z uchwytu mamy porzadną latarkę EDC - a o lampach rowerowych można wiele powiedzieć, ale latarkami EDC to nie są.
Ze swej strony mogę zaproponować konfigurację trybów jaką mam u siebie, mianowicie: najniższy możliwy - z tego co mówił Greg to ok 6 mA(0,2% jak kto woli) i w zupełności wystartcza do poruszania w ciemnicy po mieszkaniu nie budząc za bardzo nikogo; później 10% - do spacerów wystarczy aż nadto; 40% - na takim trybie ostatnio śmigałem rowerkiem po lesie i jeśli bardzo nie szaleję jest zdecydowanie wystarczający; no i na koniec 100% do w sumie nie wiem czego jeszcze ale zastosowanie znajdę, bo na razie powoduje tylko opad szczęki u znajomychVigo pisze:Smog11, słuchaj Ravira, Luigiego i mnie start od 20% to zdecydowanie za wysoko, dołóż jeszcze jeden niższy tryb 1% lub 5% bo gregowa L2/L2P już przy 20% bardzo mocno świeci, tym bardziej przy tej diodzie, którą wybrałeś, świecącej zimną bielą.
Tyle ode mnie
Pzdr
Czarek
Na nocne manewry ASG na przykład - Deree zamontowany na replice (FN P90) i odpalany wyłącznikiem żelowym - powodował masowe użycie słów na k... u opozycji.
Raz miałem też nocne "starcie" w podchmielonymi dwoma osobnikami - po zaświeceniu w oczy z 1.5 metra przestali mnie nagabywać o drobne a koronka taktyczna zwiększała siłę rażenia w razie konieczności przydzwonionia latarką.
Raz miałem też nocne "starcie" w podchmielonymi dwoma osobnikami - po zaświeceniu w oczy z 1.5 metra przestali mnie nagabywać o drobne a koronka taktyczna zwiększała siłę rażenia w razie konieczności przydzwonionia latarką.
co do pieszych, może ktoś to widział ale może nie wszyscy:
http://www.youtube.com/watch?v=fEU0BnpI51I
http://www.youtube.com/watch?v=fEU0BnpI51I
Re: Wybór mocnego światełka na szosę, do 200zł,
1 dno ogniwo LifePo4 40152 15Ah jak na rysunkach - to niebieskie i masz płaską charakterstykę, parę tys. cykli i nie ma co kombinować. Żaden inny akus mu sie nie równa, zarówno w ilości cykli jak i szybkości pompowania energii! Używam i jestem zachwycony jakie to trwałe, lekkie i pojemne (sam zrobiłem zestaw 6,4 V 15 Ah) Mam super światla przebijajace xenony wprawdzie żre mi całość 15-40 W, w zależności od trybu turbo diod, ale to i tak jest kilkanaście godz jazdy i sztywna charakterystyka. Zapraszam do galerii:
A tu biedniejsza pojemnościowo alternatywa, ale również gigantyczne prądy - u mnie 16 zł jak byc co za szt.
A tu biedniejsza pojemnościowo alternatywa, ale również gigantyczne prądy - u mnie 16 zł jak byc co za szt.
li-ion, lipo, life, ni-mh, pakiety, pcb, holdery, latarki - wszystko prosto od producenta