Naprawa regulatora obrotów pompy CO
Naprawa regulatora obrotów pompy CO
Panowie w mojej pompie: http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=647170 padł regulator obrotów a dokładniej połamało się to plastikowe pokrętło które po przełączeniu stykało odpowiednie ścieżki i wtedy pompa pracowała na 1 z 3 biegów, Czy da się to w jakiś domowy sposób naprawić ? może być płynna regulacja coś jak potencjometr albo chociaż ze 2 biegi, bo teraz w ogóle nie działa. Dziękuję
Ostatnio zmieniony czwartek 08 wrz 2011, 18:48 przez Nightmare, łącznie zmieniany 3 razy.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Witam
Czekaj, czekaj, ja taką pompę kilka lat temu naprawiałem kumplowi..... dałem wtedy przełącznik nie pamiętam ile miał sekcji, ale też obrotowy. Dolutowałem kabelki, a przełącznik przykręciłem do obudowy.
Jeśli zadowalał by Cię jeden poziom wydajności, to możesz po prostu wlutować mostki z kabelków.
Z tego co pamiętam, to jest tam po prostu kilka sekcji przełączanych uzwojeń.
Pozdrawiam
Czekaj, czekaj, ja taką pompę kilka lat temu naprawiałem kumplowi..... dałem wtedy przełącznik nie pamiętam ile miał sekcji, ale też obrotowy. Dolutowałem kabelki, a przełącznik przykręciłem do obudowy.
Jeśli zadowalał by Cię jeden poziom wydajności, to możesz po prostu wlutować mostki z kabelków.
Z tego co pamiętam, to jest tam po prostu kilka sekcji przełączanych uzwojeń.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
- Calineczka
- Kontakt:
Dokładnie to, poznaję.... Na fotce samego przełącznika widać trzy styki zasilania, potem na dole resztę do uzwojeń. O ile dobrze pamiętam, to dwa styki idą do uzwojenia pomocniczego, jeden przez kondensator. Pozostałe cztery to sekcjonowane uzwojenie główne, jeden koniec i trzy odczepy.
Pomierz przejścia pomiędzy "widełkami" a punktami stykowymi przełącznika i rozrysuj..
Pozdrawiam
Pomierz przejścia pomiędzy "widełkami" a punktami stykowymi przełącznika i rozrysuj..
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Re: Naprawa regulatora obrotów pompy CO
Witam też jestem ciekawy jak to zrobic