Latarka do 50zł
Pyra, chciałem coś odpisać, ale lepiej ująć się tego nie da
Może jednak chociaż spróbuję.
cudny, doczytaj proszę, choćby na wikipedii, co to jest lumen, luks(tak profilaktycznie),
co to jest amper, wolt i co z tego wszystkiego ma wspólnego z mocą(wyrażaną w watach),
a może w końcu zrozumiesz, która latarka będzie dłużej świecić.
Pozdrawiam
DNF
Może jednak chociaż spróbuję.
cudny, doczytaj proszę, choćby na wikipedii, co to jest lumen, luks(tak profilaktycznie),
co to jest amper, wolt i co z tego wszystkiego ma wspólnego z mocą(wyrażaną w watach),
a może w końcu zrozumiesz, która latarka będzie dłużej świecić.
Pozdrawiam
DNF
A może to lenistwo?
Lumeny to jednostka wyemitowanego światła i nijak ma się do czasu działania.
Sterowniki mogą mieć różna sprawność i np będą pobierać tyle samo prądu a oddawać różnie,
zatem jedna latarka może mieć 500lm a druga 300lm a i tak czas działania pozostanie bez zmian.
Liczy się pobrany prąd, a tego w chińskich opisach nie ma.
Nawet jak jest oddawany to i tak to jest bajka.
Pozdrawiam
DNF
Lumeny to jednostka wyemitowanego światła i nijak ma się do czasu działania.
Sterowniki mogą mieć różna sprawność i np będą pobierać tyle samo prądu a oddawać różnie,
zatem jedna latarka może mieć 500lm a druga 300lm a i tak czas działania pozostanie bez zmian.
Liczy się pobrany prąd, a tego w chińskich opisach nie ma.
Nawet jak jest oddawany to i tak to jest bajka.
Pozdrawiam
DNF
DNF, nowości to mi nie powiedziałeś żadnej.
Szczerze powiedziawszy to wątpie, żeby sprawności sterowników w C1, czy w wf-501, czy innych podobnych latarkach UF różniły się znacznie.
W każdym razie o dużo się nie pomyliłem - nie było to liczone z kalkulatorem w ręce tylko orientacyjnie.
Szczerze powiedziawszy to wątpie, żeby sprawności sterowników w C1, czy w wf-501, czy innych podobnych latarkach UF różniły się znacznie.
W każdym razie o dużo się nie pomyliłem - nie było to liczone z kalkulatorem w ręce tylko orientacyjnie.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
- Calineczka
- Kontakt: