Latrka Cree ZOOM Q5 pomoc w rozłożeniu

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
ŁukaszW

Latrka Cree ZOOM Q5 pomoc w rozłożeniu

Post autor: ŁukaszW »

Witam
Jestem w posiadaniu takiego oto światełka(moje pierwsze światełko ledowe):

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mimo, że to latarka no-name to muszę powiedzieć, że jestem z niej zadowolony (jeśli chodzi o moc), być może dlatego, że nie miałem w ręku czegoś innego. Zakupiłem ją na allegro jakieś 4 lata temu. Zasilana 3x AAA. Dioda prawdopodobnie XR-E Q5.

Teraz pytanie do Was: Jak to rozłożyć? bo chciałbym m.in. wymienić driver poprawić styki i przystosować do ogniwa 18650.
Generalnie ten pierścień, który dociska diodę da się odkręcić tylko najpierw pytam, żeby czegoś nie popsuć.

Z góry dziękuje za pomoc, mile widziane także wszelkie sugestie

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Jak da się srebrny pierścień wykręcić, to go spokojnie wykręć, dioda z MCPCB albo wyjdzie albo nie - nie wiem, bo jest trzymana przez drajwer, no chyba, że razem z drajwerem wyjdzie :)
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

ŁukaszW pisze:Generalnie ten pierścień, który dociska diodę da się odkręcić tylko najpierw pytam, żeby czegoś nie popsuć.
Tak użyj pensety lub szczypiec takich jak się ściąga zabezpieczenia segera
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
DNF

Post autor: DNF »

Jesteś pewien, że ogniwo 18650 na długość się zmieści?
Obawiam się, że drivera może tam nie być w ogóle.
Odkręcasz pierścień dociskający diodę, odlutowujesz kabelki i wyciągasz diodę.
Jeśli jest przyklejona to będzie ciężej. Głowicę możesz również wykręcić, skręcając gwint w drugą stronę niż normalnie.
Głowica wyjdzie dołem, że tak powiem, czyli od strony włącznika.
Włącznik jest na wcisk. Wciskasz mocno od strony klika i włącznik razem z podkładka wyskakuje bez problemu :)
Pozdrawiam
DNF
ŁukaszW

DNF pisze:Jesteś pewien, że ogniwo 18650 na długość się zmieści?
Nie zmieści się... jest przedłużka body tylko cena (33zł) mnie odstrasza... da się coś takiego wytoczyć?
Obawiam się, że drivera może tam nie być w ogóle.
Są 3 tryby: mid, hi i sos więc raczej coś musi być (nie wiem nie znam się).

Dzięki Wam za szybkie odpowiedzi. Jutro postaram się coś zdziałać.
Awatar użytkownika
Nightmare

Hmmm a nie lepiej dołożyć parę zł i nową latareczkę kupić coś mocniejszego?
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
ŁukaszW

XiJaro pisze:Hmmm a nie lepiej dołożyć parę zł i nową latareczkę kupić coś mocniejszego?
Zgadza się, planuje zakup SF L2p, ale tej nie wyrzucę, bardzo przydaje mi się w domu, tylko drażni mi ten tryb sos , brak pamięci i ciągła wymiana baterii.
Awatar użytkownika
Nightmare

ŁukaszW pisze:tylko drażni mi ten tryb sos
Mnie też zawsze drażni ten tryb jakby nie mogli robić high mid low no i może strobo a najlepiej bez
a do świecenia w domu używam http://www.dealextreme.com/p/romisen-mx ... -1xaa-3609 jest na 1 paluszek AA to rzadziej wymieniam i tylko jeden a nie 3AAA
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

da się coś takiego wytoczyć?
Pewnie, że się da. Musisz tylko znaleźć kogoś znajomego, kto ma dostęp do tokarki. Z własnego doświadczenia wiem, że większe firmy nie biorą takich pojedynczych zamówień, bo to dla nich strata czasu.

Znajomy mi załatwiał toczenie dwóch elementów podobnej wielkości ( do czego innego - nie latarki ) to 4 :evil: mnie to kosztowało :)

Regulamin!
Ostatnio zmieniony piątek 02 wrz 2011, 06:05 przez cudny, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ