Uchwyt latarki na rower
Uchwyt latarki na rower
Cześć.
Używał ktoś z was takiego uchwytu: http://solarforce-sales.com/product_det ... s=22&id=79 ? Posiadam latareczkę z body: Solarforce L2 Black CR123A/18650 Flashlight Body, która chcę wykorzystać do sporadycznych nocnych przejażdżek rowerowych i potrzebuję do niej uchwytu.
Generalnie interesuje mnie sposób zabezpieczania(wkładania) latarki do tego uchwytu. Czy to jakieś przekręcenie czy może zwykłe włożenie?
Ewentualnie może coś z DealExtreme by się znalazło? Wtedy mógłbym więcej akcesoriów sobie dokupić od razu.
Używał ktoś z was takiego uchwytu: http://solarforce-sales.com/product_det ... s=22&id=79 ? Posiadam latareczkę z body: Solarforce L2 Black CR123A/18650 Flashlight Body, która chcę wykorzystać do sporadycznych nocnych przejażdżek rowerowych i potrzebuję do niej uchwytu.
Generalnie interesuje mnie sposób zabezpieczania(wkładania) latarki do tego uchwytu. Czy to jakieś przekręcenie czy może zwykłe włożenie?
Ewentualnie może coś z DealExtreme by się znalazło? Wtedy mógłbym więcej akcesoriów sobie dokupić od razu.
Znalazłem taki sam w DealExtreme, tańszy o połowę. Myślę więc, że chyba tam złożę zamówienie.. Trudno, poczekam te poł miesiąca.
Ostatnio zmieniony piątek 27 maja 2011, 10:29 przez evolucja, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo dobry uchwyt, latarka nie trzęsie się w terenie, inne gumki czy rzepy nie nadają się do niczego w porównaniu do tego. sprawdź dobrze średnicę, ja u siebie dla pewniejszego trzymania stosuję jeszcze pasek gumy z dętki, trochę to ciężko wcisnąć ale siedzi bardzo pewnie.
z tym uchwytem kłopot jest tylko taki że jak kierownica jest gięta to trzeba go mocować najbliżej mostka bo tylko wtedy świeci prosto, mozna tez kombinować z jakimiś podkładkami ale nie wiem czy warto.
z tym uchwytem kłopot jest tylko taki że jak kierownica jest gięta to trzeba go mocować najbliżej mostka bo tylko wtedy świeci prosto, mozna tez kombinować z jakimiś podkładkami ale nie wiem czy warto.
Witam
Nie chcę zakładać nowego wątku bo też mam pytanie odnośnie uchwyty na rower. Od niedawno jestem dumnym posiadaczem latarki od kolegi z naszego forum. Mam mały problem z uchwytem do niej, latarka ma ok 40mm średnicy w miejscu mocowania i waży ponad 300g. Chwilowo stosuję uchwy na rzepy (SKU 31871) ale guma z którego wykonany jest uchwyt w połączeniu z wagą swiatełka powoduje mocne i denerwujące drgania lampy no i czasem sam lubi się przestawić, traktuję zatem to jako rozwiązanie tymczasowe. W związku z powyższym mam w planach zrobienie jakiegoś uchwytu DIY, w którym muszę uwzględnić giętą kierownicę przy moim bajku, gabaryty oraz ciężar latarki. Chciałem szanownych kolegów na forum zapytać o jakieś doświadczenia w tym temacie, pomysły z czego taki uchwyt zrobić (np. glin? twarda guma ? inny?) jakieś zdjęcia tego co może zrobiliście .... ewentualnie może ktoś gdzieś widział gotowy uchwyt który by pasował do tej latarki ?
Pozdr;
Nie chcę zakładać nowego wątku bo też mam pytanie odnośnie uchwyty na rower. Od niedawno jestem dumnym posiadaczem latarki od kolegi z naszego forum. Mam mały problem z uchwytem do niej, latarka ma ok 40mm średnicy w miejscu mocowania i waży ponad 300g. Chwilowo stosuję uchwy na rzepy (SKU 31871) ale guma z którego wykonany jest uchwyt w połączeniu z wagą swiatełka powoduje mocne i denerwujące drgania lampy no i czasem sam lubi się przestawić, traktuję zatem to jako rozwiązanie tymczasowe. W związku z powyższym mam w planach zrobienie jakiegoś uchwytu DIY, w którym muszę uwzględnić giętą kierownicę przy moim bajku, gabaryty oraz ciężar latarki. Chciałem szanownych kolegów na forum zapytać o jakieś doświadczenia w tym temacie, pomysły z czego taki uchwyt zrobić (np. glin? twarda guma ? inny?) jakieś zdjęcia tego co może zrobiliście .... ewentualnie może ktoś gdzieś widział gotowy uchwyt który by pasował do tej latarki ?
Pozdr;
Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z uchwytem Universal Bicycle Mount for Flashlights and Gadgets (2cm~3cm Diameter Adjustable)
Niestety jest on za wąski dla mojej latarki(body: Solarforce L2 Black). Przy maksymalnym dokręceniu dopiero zaczynał ją trzymać. Bez problemu sobie z tym poradziłem- dokleiłem od spodu kilka pasków czarnej taśmy izolacyjnej. Teraz latarka ma bardziej 'miękko' oraz mogę ją solidnie dokręcić. Estetyka pozostała nienaruszona.
Nie mam wrażenia, że zaraz wszystko się posypie tudzież odpadnie i zgubię zawartość na drodze. Podsumowując jestem bardzo zadowolony. Za niecałe 8zł z przesyłką dostajemy całkiem solidnej jakości uchwyt.
Generalnie z tych wszystkich na DX ten podoba mi się najbardziej.
Zdjęć nie zamieszczam bo pełno ich na DX
- Power2Nite
Witam, nie chciałem zakładać nowego wątku, gdyż mam pytanie odnośnie uchwytu latarkowego. Który uchwyt z allegro jest najlepszy do zastosowania z latarką o średnicy 1 cala? Zależy mi na solidności i możliwości jako takiej regulacji kąta świecenia. Proszę o nie polecanie zagranicznych sklepów.
Z zaświeconą latarką mniej widzisz ty, a bardziej widać ciebie.
Ledlenser, oczywiście oryginał.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
- Power2Nite
Nic tańszego się nie znajdzie? Używałbym dwóch, w porywach do trzech. Czym oryginał różni się od tej podobnej za 6,5 zł? Macie porównanie? Jaka jest średnica wewnętrzna mocowania latarki? Ten plastik jest miękki i rozchyla się, czy raczej jest twardy?
Z zaświeconą latarką mniej widzisz ty, a bardziej widać ciebie.
Ledlenser i tylko 15zł
A widziałeś Ty kiedyś oryginał Ledlensera?
Różnica w jakości wykonania to przepaść, plastik w tym uchwycie jest słabej jakości, nie ma porównania z LL. Może, powtarzam, może 50% siły uchwytu LL o ile nie mniej. Nie mówiąc o tym, że jakość wtrysku jest słabiutka.
Oryginał LL nie kosztuje 3x więcej, za 30 zł kupisz bez problemu.
Różnica w jakości wykonania to przepaść, plastik w tym uchwycie jest słabej jakości, nie ma porównania z LL. Może, powtarzam, może 50% siły uchwytu LL o ile nie mniej. Nie mówiąc o tym, że jakość wtrysku jest słabiutka.
Oryginał LL nie kosztuje 3x więcej, za 30 zł kupisz bez problemu.