co z tym DX?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
kisi

Post autor: kisi »

Calineczka pisze:
kisi pisze:Jeśli ktoś by chciał to moge cos napisac o tych soczewkach jak je obadam oraz o torbie.
...i Ty sie jeszcze pytasz? :-)
Heh, pytam bo nie wiem czy kogoś to zainteresuje bowiem z tego co widze ze głownie na forum wszytsko sie kręci wokół latarek :)

Przygotuje materiał i wrzucę bowiem te soczeweczki są rzadko stosowane wiec może sie komuś przydać albo ostrzec przed zbędnym wydatkiem.
bartolas

Post autor: bartolas »

Nie wiem czy mam szczęście czy wpis na poczcie pojawił sie o wiele pózniej bo był wpis że 27 latarka poleciała do polski a dzisiaj ja otrzymałem :shock:
Friend

Post autor: Friend »

Klikane 24 kwietnia, dzisiaj dostałem zestawik z DX.
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Ja też dostałem na wymiane 2x sku 7882 wysłane 24-04 podobno :)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Zgodnie z obietnicą DX dosłał mi brakujące 100 białych LEDów (jeśli ktoś jest ciekaw, do czego mi to posłużyło proszę zajrzeć na wątek: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=110 ) bez żadnych "szemrań", a UVki, które przysłał mi pomyłkowo powiedzieli, że nie muszę odsyłać, bo to prezent. Moim zdaniem, bez zarzutu rozwiązali problem reklamacji klienta.
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Zamówione 3 maja ociagali sie z wysyłką troche, 9 maja wyleciało do polski a wczoraj 12ego pan listonosz pod moja nieobecność zostawił awizo w skrzynce. Odebrałem i sie bawie V-65C smartfire ;)
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
DNF

Post autor: DNF »

W 3 dni doszlo? No no, jestem pod wrazeniem :cool:
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

rzekł bym, że to jest norma- od momentu kiedy tracking na poczcie w HK pokaże wysłanie czegoś mija 3-4 dni i masz w łapach-sprawdzone wiele razy
Awatar użytkownika
Sebek

Post autor: Sebek »

Dzisiaj rano sprawdzałem w Order Tracking jak tam moje przesyłki, no i wszystko elegancko "Shipped" i sprawdzałem w "Tracking Number" wysłano 29. Wszystko OK.
Teraz chwalę się bratu że wszystko wysłane... patrzę a tu w jednej paczce połowa rzeczy "Pending", sprawdzam produkty, cały czas były dostępne "In Stock: ships in 1 to 3 days".
Ci Chińczycy to jacyś magicy, jakimiś czarodziejskimi sposobami wyciągają produkty z paczek na poczcie i postanawiają wysłać je w innym terminie. :???:
A tak się cieszyłem, że przesyłka dojdzie przed moim wyjazdem :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Myślę, że nic magicznym chińskim sposobem nie wyciągnęli z paczki :-) Zgodnie z zasadą, że nie należy mnożyć "bytów" ponad miarę sądzę, że rozwiązanie jest prostsze! Po prostu nie włożyli tych rzeczy do przesyłki! Dobra, dość tych żartów! ;-) Nie jestem jakimś tam weteranem zakupów w DX, ale żadne z moich trzech zamówień nie dotarło w jednej paczce. Myślę, że to wbrew pozorom dobrze o nich świadczy. Jeśli po kilku dniach nie uda im się zgromadzić wszystkiego wysyłają to, co mają narażając się na koszty kolejnych przesyłek.
P. S. Dziś idę na pocztę odebrać taką właśnie dosyłkę i ... myślę o kolejnym zamówieniu! :-)
Dubito ergo sum!
wanmic1

Post autor: wanmic1 »

Witam,
Panowie, bardzo proszę o pomoc. Nie wiem co jest grane, ale od zamówienia paczki minęło już ponad miesiąc a przesyłki jak nie było tak nie ma...
Poniżej zrzuty ekranu z mojego konta, może ktoś będzie mógł poradzić co robić ?

Obrazek

Obrazek

Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pisałem już do nich 17-01-2010 i nadal bez odpowiedzi...
Pozdrawiam, Michał
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Czekaj cierpliwie. Jest szansza ze kiedys przyjdzie, szczegolnie ze zamowiles bez Trackingu. Moze trafiles na kolejny kontener, ktory jest na koncu magazynu tak jak paczki wyslane w listopadzie -->dotarly w tym tygodniu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
wanmic1

Dzięki za odpowiedź. Napisałeś, że paczki wysłane w listopadzie dotarły w tym tygodniu...To jakaś masakra...Przecież to 2 miechy ! Jakim cudem paczka z Hong Kongu może iść 2 miesiące ? :o Przecież to nie średniowiecze, żeby te paczki konno przewozić...
Napisali shipping via Air mail co rozumiem, że paczki lecą samolotem. Jak samolotem, to licząc jeszcze dowóz do rozładunku i transport naziemny to wysyłka powinna się zamknąć w 2 tygodniach max. Ehhh, szkoda gadać....

Pozdrawiam, Michał
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

tiaaa, a nasza PP ile potrzebuje czasami żeby dostarczyć priorytet ?
włącz myślenia i poczytaj o wysyłkach...
paka se leci samolotem- z HK zdeko długo, ale jest jeszcze myk w wysłaniu do poczty w HK, wyjściu stamtąd, potem czekanie na lot (samolotów ostatnio mniej), potem dociera do wawy a dalej to albo od razu do PP albo idzie se via cło/vat (coraz częściej i chyba zależy to od wielkości przesyłki) a jak dodamy okres przedświąteczny to jest , jak jest.
A czy ktoś komuś każe tam kupować ? można w US (szansa , że dojdzie paczka bez trackingu owszem jest) albo w PL (szanse wieksze ale i cena inna)
wanmic1

Witam,
dzisiaj minął drugi miesiąc od daty wysłania przesyłki z Chin (wysłano dnia 17-12-2009). Do tej pory nie otrzymałem paczki. Czy ktoś teraz potwierdzi, że to normalne ? Czy często się zdarza, że się dłużej czeka ???

Pozdrawiam, Michał
ODPOWIEDZ