Mógłbyś mi linknać bądź podać nazwę pod jaką mam tego szukać?DNF pisze:Wystarczy podkladkę zastosować
Na Kai są takie 10szt chyba za 4.5zł
Możesz również wyciąć z tektury
Ten driverek to step-down, można go spokojnie do 2A dociągnąć
Pozdrawiam
DNF
UltraFire WF-502B - Przygasa
Ostatnio zmieniony piątek 26 sie 2011, 15:01 przez G!zmo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Bardzo dziekuje
A korzystając od razu zapytam czy nic się niestanie z latarka jak zmostkuję sprężynki tak jak koledzy pisali wyżej?
Ostatnio zmieniony piątek 26 sie 2011, 15:00 przez G!zmo, łącznie zmieniany 1 raz.
No myślałem nad zmiana diody i driverka ale ja się kompletnie na tym nie znam i raczej nie wiem czy umiał bym to zmontować Chyba ze ktoś chętny odpłatnie zmodować mi latareczkę ?
Ostatnio zmieniony piątek 26 sie 2011, 15:00 przez G!zmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmostkowałem sprężynki przesmarowałem gwinty i zauważyłem ze jest ok tylko faktycznie bardzo szybko robi się ciepła Jak można poprawić odprowadzenie ciepła ? Czytałem ze gdzieś wpycha się folie aluminową tylko nie wiem gdzie jak byś mógł mi podpowiedzieć będę wdzięcznyDNF pisze:To zależy czy na lepsze ^^
Bez poprawienia termiki, do dioda moment i odparuje.
Drivera nie trzeba zmieniać. Jeśli zasilasz całość z 2x 16340, to nawet 2A możesz puścić w diodę z tego drivera.
Pozdrawiam
DNF
P.S Między reflektor a obudowę ta folie aluminiowa?
Ostatnio zmieniony piątek 26 sie 2011, 14:59 przez G!zmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Litej blaszki chodzi np. o miękką miedz?DNF pisze:Tak dokładnie, między reflektor a obudowę, choć lepszy rozwiązaniem jest wsadzenie litej blaszki.
Pozdrawiam
DNF
Ostatnio zmieniony piątek 26 sie 2011, 14:59 przez G!zmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Kolego G!zmo proszę o stosowanie się do regulaminu pkt. 12, który to zaakceptowałeś. Widzę, że korzystasz z firefoxa, a on sam sprawdza pisownię, chodzi o polskie litery. Proszę też o poprawienie dotychczas napisanych postów.
Co do poprawy termiki, to dobrze jest posmarować pastą termo gwintowane połączenie piguły z reflektorem.
Blaszka którą powinieneś owinąć cylindryczną część reflektora powinna mieć grubość około 0,3mm, ale możesz to sobie dokładnie wyliczyć, mierząc średnicę reflektora i gniazda.
Podkładka izolacyjna na diodę, bardzo często ulega przerwaniu nie na samej diodzie, lecz na miejscach lutowania kabelków i na to trzeba zwrócić szczególną uwagę..
Pozdrawiam
Kolego G!zmo proszę o stosowanie się do regulaminu pkt. 12, który to zaakceptowałeś. Widzę, że korzystasz z firefoxa, a on sam sprawdza pisownię, chodzi o polskie litery. Proszę też o poprawienie dotychczas napisanych postów.
Co do poprawy termiki, to dobrze jest posmarować pastą termo gwintowane połączenie piguły z reflektorem.
Blaszka którą powinieneś owinąć cylindryczną część reflektora powinna mieć grubość około 0,3mm, ale możesz to sobie dokładnie wyliczyć, mierząc średnicę reflektora i gniazda.
Podkładka izolacyjna na diodę, bardzo często ulega przerwaniu nie na samej diodzie, lecz na miejscach lutowania kabelków i na to trzeba zwrócić szczególną uwagę..
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam,
zapytam przy okazji, czy taka plecionka będzie odpowiednia do mostkowania sprężynki ?
http://allegro.pl/tasma-lutownicza-plec ... 46314.html
zapytam przy okazji, czy taka plecionka będzie odpowiednia do mostkowania sprężynki ?
Posty poprawionePyra pisze:Witam
Pozdrawiam
Co do blaszki to mam miedzianą taśmę jeszcze nie sprawdzałem ile ma grubości ale na oko chyba wejdzie. W każdym razie bardzo dziękuje za pomoc
Witam
Blaszka powinna ciasno wejść w szczelinę, im większą powierzchnią będzie przekazywać ciepło tym lepiej.
Pozdrawiam
Może być, choć trzeba uważać, bo jest pokryta topnikiem, i może się cała polutować, w końcu jej zadaniem jest odsysanie cyny....dzik86 pisze:zapytam przy okazji, czy taka plecionka będzie odpowiednia do mostkowania sprężynki ?
Dzięki, to naprawdę pomaga wyszukiwarce dobrze pracować.G!zmo pisze:Posty poprawione
Blaszka powinna ciasno wejść w szczelinę, im większą powierzchnią będzie przekazywać ciepło tym lepiej.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?