XiJaro, może jestem dziwny, ale i sie wzrok męczy przy ciepłym
W sumie to bardziej chce mi się spać przy nim.
Co do tych pojęć to mogę zaszpanować że są mi znane, to zjawisko kolejnej utraty barw również
Jednak studia coś mi dały
Pozdrawiam
DNF
Latarka bardzo tania i z allegro, a jakże :) Prośba o pomoc.
Powoli dojrzewa we mnie decyzja zakupowa. Na razie podrzucam jeszcze link do latarki za 40 zł. Co o niej sądzicie?
http://allegro.pl/led-cree-q4-200lm-gra ... 40171.html
Wygląda sympatycznie, tylko to 200 lumenów trochę nieprawdopodobne
A tu mała dygresja, jako, że jesteście nosicielami światełek, świateł, generalnie Światła, więc poniekąd oświecicielami, czy światłonoścami. Oto mały fragment:
"W greczyźnie istniał już w starożytności wyraz cpOJccp6po, a w lacinie jego odpowiednik lucifer. Oba znaczyły to samo: 'światłonośny, jaśniejący, przynoszący światlo': używane były też rzeczownikowo, czasem jako przydomek Artemidy czy Wenery, czasem jako synonim 'jutrzenki, gwiazdy porannej', 'świtu', a nawet 'dnia'."
Pozdrawiam lucyferycznie
http://allegro.pl/led-cree-q4-200lm-gra ... 40171.html
Wygląda sympatycznie, tylko to 200 lumenów trochę nieprawdopodobne
A tu mała dygresja, jako, że jesteście nosicielami światełek, świateł, generalnie Światła, więc poniekąd oświecicielami, czy światłonoścami. Oto mały fragment:
"W greczyźnie istniał już w starożytności wyraz cpOJccp6po, a w lacinie jego odpowiednik lucifer. Oba znaczyły to samo: 'światłonośny, jaśniejący, przynoszący światlo': używane były też rzeczownikowo, czasem jako przydomek Artemidy czy Wenery, czasem jako synonim 'jutrzenki, gwiazdy porannej', 'świtu', a nawet 'dnia'."
Pozdrawiam lucyferycznie
Co do "lucifer" było mi znane:)
A latarka, podróbka Romisena, jakoś koszyczka pewno "powala", reflektor i szybka plastikowa no i dziura pod diodą.
Tak jak z dziura spokojnie można sobie poradzić, tak z plastikowymi elementami no nie wiem.
Ogólnie ta latarka jakoś nie przekonuje mnie.
Nadal nie jesteś zdecydowany na zakupy za granicą?
Pozdrawiam
DNF
A latarka, podróbka Romisena, jakoś koszyczka pewno "powala", reflektor i szybka plastikowa no i dziura pod diodą.
Tak jak z dziura spokojnie można sobie poradzić, tak z plastikowymi elementami no nie wiem.
Ogólnie ta latarka jakoś nie przekonuje mnie.
Nadal nie jesteś zdecydowany na zakupy za granicą?
Pozdrawiam
DNF