Podziel się swoją radością
- Power2Nite
Niestety, z tym promieniem to prawda, aczkolwiek różnica jest subtelna i jeśli ktoś nie widział cudnego promienia pierwszych Predatorów to i tak będzie bardzo zadowolony. Nie jest to problem złego ustawienia diody, tylko delikatnej zmiany kształtu reflektora, któremu teraz nieco bliżej do elipsy, przez co optymalny profil promienia powstaje w odległości 2m od latarki, a nie jak kiedyś, w nieskończoności. Eksperymentowałem ze zmianą ogniskowej, ale to nie przynosiło pozytywnego efektu.
Tak, tint 2T jest według mnie skuteczniejszy w oświetlaniu naturalnych celów o ciepłej lub zielonej kolorystyce, na maksymalnym poziomie jasności wygląda ładnie. Na niskich poziomach jest za to zieloniutki, ale to S2 więc ten typ tak ma.
Tak, tint 2T jest według mnie skuteczniejszy w oświetlaniu naturalnych celów o ciepłej lub zielonej kolorystyce, na maksymalnym poziomie jasności wygląda ładnie. Na niskich poziomach jest za to zieloniutki, ale to S2 więc ten typ tak ma.
Z zaświeconą latarką mniej widzisz ty, a bardziej widać ciebie.
Mam obydwie wersje Predatora i porównując reflektory widzę, że nowszy jest po prostu nierówny, widać na nim drobne "karby", a obraz odbija się jak na nierównym lakierze samochodowym. Wcześniejszy reflektor jest gładki.
Co do tintu, to bardziej odpowiada mi "wpadanie w zieleń" niż wpadanie we fiolet czy beż. Zieleń lepiej komponuje się ze światłem naturalnym i mniej kontrastuje.
Co do tintu, to bardziej odpowiada mi "wpadanie w zieleń" niż wpadanie we fiolet czy beż. Zieleń lepiej komponuje się ze światłem naturalnym i mniej kontrastuje.
- Power2Nite
TDK, pierwsze i do tego tylko te najpierwsze egzemplarze były wyprodukowane "na miejscu", co chyba tłumaczy jakość optyki. Teraz robi się to tam, gdzie wszystko w dzisiejszych czasach, małe żółte rączki nie dbają o takie niuanse, aczkolwiek pudełko z nowym S2 jest w wersji rosyjskiej. Jednak obie latarki są już identyczne, w sumie z tego samego miejsca je przysłali.... Sam miałem jeden z pierwszych egzemplarzy i jego jakość wykonania była nawet dla mnie niesamowita. Teraz też jest dobrze, jest ten "wow effect, gdy wyjmujesz światełko z pudła, ale takie szczególiki po jakimś czasie wyłażą, np. jakość gwintów, reflektora, wyrafinowany sposób, w jaki body kontaktuje się z pierścieniem na driverze, czerwony plastik wokół diody - to już nie to, co było na początku. Szkoda, że posiałem tamten egzemplarz...
Chodzę ostatnio po lasach i łąkach z dwiema latarkami, myślę, że różnica pomiędzy tymi binami na łonie przyrody jest większa, niż 7% wynikające z datasheetu. Myślę, w jaki sposób przeprowadzić test i udowodnić to, co widzą moje oczy.
Chodzę ostatnio po lasach i łąkach z dwiema latarkami, myślę, że różnica pomiędzy tymi binami na łonie przyrody jest większa, niż 7% wynikające z datasheetu. Myślę, w jaki sposób przeprowadzić test i udowodnić to, co widzą moje oczy.
Z zaświeconą latarką mniej widzisz ty, a bardziej widać ciebie.
Właśnie odebrałem przesyłkę z SolarForce i miłe zaskoczenie bez względu na wartość zamówienia na opakowaniu piszą 5USD no i poprawili pakowanie koperta została taka sama ale wszystko w środku zapakowane w folię bąbelkową tak więc nawet nie musiałem się fatygować na pocztę po odbiór uszkodzonej przesyłki
A oto następca mojej UF WF-502B XM-LT6
SF L2P XM-LT6 (trochę podrasowany) na razie seria w środku jak będą wolne fundusze pójdzie do greg'a
Moja kolekcja ostatnio się skurczyła ilościowo ale za to rośnie jakościowo jeszcze wkrótce dojdzie JetBeam Raptor RRT-2 R5
Jak się tutaj zapisałem to 1szą latarką był Romisen RC-39 zoom a teraz mania
I moja kolekcja(brak LL P7) od lewej Sf Skyline I, Ultrafire C2 HA-III XM-LT6(dłubnięta przez greg'a) i SF L2P XM-LT6
A oto następca mojej UF WF-502B XM-LT6
SF L2P XM-LT6 (trochę podrasowany) na razie seria w środku jak będą wolne fundusze pójdzie do greg'a
Moja kolekcja ostatnio się skurczyła ilościowo ale za to rośnie jakościowo jeszcze wkrótce dojdzie JetBeam Raptor RRT-2 R5
Jak się tutaj zapisałem to 1szą latarką był Romisen RC-39 zoom a teraz mania
I moja kolekcja(brak LL P7) od lewej Sf Skyline I, Ultrafire C2 HA-III XM-LT6(dłubnięta przez greg'a) i SF L2P XM-LT6
Ostatnio zmieniony sobota 10 wrz 2011, 19:38 przez Nightmare, łącznie zmieniany 2 razy.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
- Calineczka
- Kontakt:
...a moje autko stało pod domem i co chwila wyło sobie alarmem. Zapakowałem śrubokręty w kieszeń i gnam na dół, co by je przekonać że nie mam ochoty słuchać tych narzekań...
Podchodzę do auta, lookam czy może jakaś szyba jest nie domknięta a tam w środku , w aucie, lata sobie radośnie kolorowy motylek
Wypuściłem gżdacza i autko już nie marudzi
Podchodzę do auta, lookam czy może jakaś szyba jest nie domknięta a tam w środku , w aucie, lata sobie radośnie kolorowy motylek
Wypuściłem gżdacza i autko już nie marudzi