Jak DX przeszło na China Post to czas otrzymywania przesyłki wydłużył się o jakieś 2tyg masakra, wcześniej zamawiałem paczki to max 3 tyg teraz ok 5 tyg muszę czekać Rozumiem gdyby towaru nie było ale jest tak że po po tygodniu paczka dostają numer i trafia do systemu a potem czarna dziura tydzień posting później tydzień arrival etc, HK tak nie było Paczki z SolarForce w ok 9 dni otrzymuję
Coś aktualnie długo to jest na tym DX:
Złożyłem zamówienie 4 sierpnia, do tej pory status bez zmian: Expedited Order Received - in stock
W zakładce: Invoice - nie widzę listy produktów co zamówiłem tylko jest cena. Tak ma być?
Wcześniejsze rzeczy jak zamówiłem to aktualnie w Invoice widzę co zamawiałem
phantom pisze:To nie normalne, lepiej to zgłosić. Może właśnie dlatego nie mogą wysłać bo sami nie wiedzą co.
Gdzie mam zgłosić i co napisać? Z angielskim u mnie nie za dobrze
Wchodząc na konto paypal widzę w historii co dokładniej zamówiłem jakie rzeczy, ale na DX już nie widać tego
Zgłaszasz tu: http://services.dealextreme.com/ (tylko zapisz potrzebne dane - numer zamówienia, płatnosć, co było zamawiane i tak dalej) a do angielskiego uzyj translatora Google. Tylko pisz krótkimi, prostymi zdaniami "22.11.2011 kupiłem latarkę. Invoice - nie ma listy produktów." i tak dalej i temu podobne - Chińczycy też w większości używają translatora to zrozumieją o co Ci ogólnie chodzi
no to mnie pocieszyłeś...pierwsze dwie paczki w mniej niż trzy tygodnie były u mnie. Zamówiłem kilka pierdółek elektronicznych, lampkę 504B i uchwyt i się nie mogą pozbierać.
wyjaśniło się. Podzielona paczka, uchwytów rowerowych brak.
Witam
Order: 0801MGTS placed on 8/1/2011 12:41:59 AM
Status:
(of current
shipment) On 8/14/2011:
Packaging
see all processing steps
Latest Shipment:
by Air Mail
niekończący się wątek... tyle paniki, a w blisko 99% przypadków i tak wszystko dochodzi. cierpliwości!
chcę zapytać o wartość paczki - tym razem mam zamówienie na 54$, a wolę go nie rozdzielać (bulk, taniej) - czy mam liczyć, że zadeklarują wartość paczki poniżej 50$ czy mam obawiać się cła? jak to było u Was?
mauzer przy wyższych kwotach podziel. Dla spokojnego snu. 54$ chyba bym jednak słał jedną przesyłką, skoro masz z tego jakieś korzyści. Ja staram się dzielić tak, by przesyłka miała wartość 30-50$.