Dwie lampki i konieczne modyfikacje ...
Ok, a z tą wf-504b to nie da rady poprostu dać grubsza blaszkę? Lub drut miedziany 0,5 3 razy obkręcić za każdym razem smarujac pastą aby przewodziła między uzwojeniami?
A jak z Romisen RC-C8 CREE Q5-WC, ktoś próbował tą soczewkę? No i da się jeszcze coś w niej zmienić aby poprawić, naprawdę fajna konstrukcja, no ale trochę lumów by się przydało...
A jak z Romisen RC-C8 CREE Q5-WC, ktoś próbował tą soczewkę? No i da się jeszcze coś w niej zmienić aby poprawić, naprawdę fajna konstrukcja, no ale trochę lumów by się przydało...
Przecież napisałem ci wyraźnie, blaszka 0,3mm, nie inna. Oczywiście posmarowana pastą termoprzewodzącą. Żaden drut.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Romisen w ogóle nie jest na moduły D26, więc nie wiem gdzie chcesz tam blaszkę wciskać. Nie kombinuj z żadnym drutem, łączenie blaszek też pogorszy przewodzenie ciepła. Większość stosuje normalne pojedyncze blaszki i jest dobrze. Po co chcesz robić inaczej?gelos pisze:Ale ta blaszka to do Romisen RC-C8 CREE Q5-WC, no ale jak zrobić z większą przestrzenią 504B?
E tam, a moim zdaniem to całkiem fajna latarka jest. Tylko trzeba grubszą blaszkę.greg pisze:Sama konstrukcja 502B jest wysoce dziwna i niedana, nie polecam tej latarki do modyfikacji.
Pozdrawiam
Mam jeszcze jedno pytanie:
Lampka przy skręcaniu mruga, ale przy całkowitym skręceniu już nie świeci, wydaje mi się, że nie styka na gwincie przy włączniku, co można z tym zrobić? Pastą termo przewodzącą posmarować żeby lepiej stykało czy coś się lepiej nadaje? Może wazelina? Tylko nie wiem czy przewodzi...
Zauważyłem duży luz na gwincie
Usterka w Romisenie...
Lampka przy skręcaniu mruga, ale przy całkowitym skręceniu już nie świeci, wydaje mi się, że nie styka na gwincie przy włączniku, co można z tym zrobić? Pastą termo przewodzącą posmarować żeby lepiej stykało czy coś się lepiej nadaje? Może wazelina? Tylko nie wiem czy przewodzi...
Zauważyłem duży luz na gwincie
Usterka w Romisenie...
Ostatnio kupiłem WF-501B Blue co prawda 18650 tam wchodzi tylko NCR reszta za ciasna ale spasowanie głowicy z D26 to bajka, pasuje idealnie czyli ciasno wchodzi moduł w tą wkręcaną podkładkę nawet nie drgnie po wciśnięciu
A jakie zasilanie zastosowałeś? może ogniwo jest za duże ?gelos pisze:ale przy całkowitym skręceniu już nie świeci
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Witam
Pozdrawiam
Sprawdź dokręcenie pierścienia mocującego włącznik w dupce, kilka razy już się spotkałem, że nadmierny nacisk na sprężynę powodował, że włącznik tracił kontakt z obudową. Często też pozostaje trochę topnika po lutowaniu, i tez się cuda dzieją.gelos pisze:Pokombinowałem i nic, ale jednak okazało się że po przejechaniu gwintu wazelina kosmetyczną świeci, widocznie nie łączyło na gwincie, teraz już ok
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
można kupić w znanym serwisie aukcyjnym, link; nie kupowałem tylko znalazłem
Wystarczy 1,5mm. Poszukaj styki z przekaźników mocy, doskonale się sprawdzają.delux pisze:Witam czy wystarczy w wf-504b plecionka 1,5mm by zmostkować sprężynki czy raczej 2,5 lub 3 mm? Gdzie można dostać grzybki na sprężynki lub jak je zrobić samemu ma ktoś jakiś patent?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?