Najmocniejsze światełko do $40
DNF, potrzebuję pomocy
Poprawić włącznik to znaczy przylutować tak jak wskazują strzałki ?
Poprawić włącznik to znaczy przylutować tak jak wskazują strzałki ?
Ostatnio zmieniony wtorek 12 lip 2011, 17:13 przez Sebek, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie, nie, nie. Nie przylutujesz tak. Cynę z brzegów płytki możesz delikatnie odessać i nanieść nową,
a poprawa włącznika polega na przylutowaniu plecionki miedzianej na płytce przy sprężynce i okrężnie prowadząc plecionkę, aż do końca sprężynki i tam ja przylutować
Tylko u góry przylutuj tak, aby nie było zadziorów lub dolutuj małą pastylkę miedzianą lub mosiężną.
To samo tyczy się sprężynki w pigule.
Pozdrawiam
DNF
EDYCJA
Obawiam się, że ta latarka ma driverek DD, jeśli poprawisz sprężynki, dasz na maxa naładowanego akusa
i jeszcze dojdzie być może niskie Vf diody, to MC-E może sobie odparować -.-
a poprawa włącznika polega na przylutowaniu plecionki miedzianej na płytce przy sprężynce i okrężnie prowadząc plecionkę, aż do końca sprężynki i tam ja przylutować
Tylko u góry przylutuj tak, aby nie było zadziorów lub dolutuj małą pastylkę miedzianą lub mosiężną.
To samo tyczy się sprężynki w pigule.
Pozdrawiam
DNF
EDYCJA
Obawiam się, że ta latarka ma driverek DD, jeśli poprawisz sprężynki, dasz na maxa naładowanego akusa
i jeszcze dojdzie być może niskie Vf diody, to MC-E może sobie odparować -.-
O żesz... driver z cyklu "very sophisticated" Po mostkowaniu MC-E raczej się nie spali, prędzej ten włącznik, a raczej jego wnętrzności przetopią własną obudowę
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Greg, z takim włącznikiem jeszcze nie miałem styczności
Trzeba by pomierzyć wszystko dokładnie, może coś lepszego wejdzie tam, bez specjalnych przeróbek.
Prąd ponad nominalny pewnie i tak nie popłynie, ale ja tam nie daje gwarancji, że diodzie nic się nie stanie.
Zobacz na chłodzenie. Nie zauważyłem tam ani kapki pasty, a dodatkowo na zdjęciu wygląda,
jakby star nie stykał się całą powierzchnią, a haczył o kant piguły.
Pozdrawiam
Trzeba by pomierzyć wszystko dokładnie, może coś lepszego wejdzie tam, bez specjalnych przeróbek.
Prąd ponad nominalny pewnie i tak nie popłynie, ale ja tam nie daje gwarancji, że diodzie nic się nie stanie.
Zobacz na chłodzenie. Nie zauważyłem tam ani kapki pasty, a dodatkowo na zdjęciu wygląda,
jakby star nie stykał się całą powierzchnią, a haczył o kant piguły.
Pozdrawiam
Odkręciłem stara i nie ma ani kropelki pasty.DNF pisze:Nie zauważyłem tam ani kapki pasty
Nałożyłem pastę. Lutować 8*AMC7135 ?
Ostatnio zmieniony wtorek 12 lip 2011, 17:41 przez Sebek, łącznie zmieniany 2 razy.
Miękka plecionka lub linka z kabla z cienkimi włóknami.
Na końcu sprężyny lutujesz ten mosiężny styk, który już tam jest. Oczywiście, wyjmij go z plastiku, bo się stopi przy tej operacji.
Na końcu sprężyny lutujesz ten mosiężny styk, który już tam jest. Oczywiście, wyjmij go z plastiku, bo się stopi przy tej operacji.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Jeśli zacznie mrugać, bądź przerywać, to zetrzyj pastę z gwintu piguły.
Jeśli nie-to super. Może być "kabel" obrany z izolacji, ale musi to być linka, a nie drut.
Na końcu nie musisz lutować żadnych dodatków, a jedynie postarać się, aby nie było zadziorów z cyny czy drucika,
bo pocharata Ci akumulatorki. No i musi być "na okrętkę" co by sprężynka się zginała.
A no i nie zalej całego drucika cyną bo sprężynka też się nie będzie "sprężynkować"
Poradzisz sobie.
Pozdrawiam
DNF
Jeśli nie-to super. Może być "kabel" obrany z izolacji, ale musi to być linka, a nie drut.
Na końcu nie musisz lutować żadnych dodatków, a jedynie postarać się, aby nie było zadziorów z cyny czy drucika,
bo pocharata Ci akumulatorki. No i musi być "na okrętkę" co by sprężynka się zginała.
A no i nie zalej całego drucika cyną bo sprężynka też się nie będzie "sprężynkować"
Poradzisz sobie.
Pozdrawiam
DNF