Akumulatorek 17mm średnica, ktory?

co i jak zrobiłem...
Hoffer007

Akumulatorek 17mm średnica, ktory?

Post autor: Hoffer007 »

Witam,
Panowie skladam sobie latareczke taka mini, cos Podobnego do Boss,
Mam rurke o średnicy 18mm niby tyle powinna miec ale nie wchodzi do niej aku 18650, kupiłem aku 17670 i tez mi nie chciał wejść, jak bym przeszlifował rurke w środku i sciągnął osłonke z aku to na takie wbicie by wlazło ale niechciał bym tego traktowac tak drastycznie.
Latareczka ma miec zasilanie "uniwersalne" albo jeden aku li-on albo 2* AA lub 1*AA (tez powinno dzialac) Po redukcji.
I zastanawaim sie jaki aku bedzie dobry?
Czy dac sobie spokoj z lionem i zostawic tylko 2*AA ?
Czy moze jest jakis cienszy aku od 17670 przynajmniej troszke.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bocian
Site Admin

Post autor: Bocian »

16340 czyli popularna CRka. Pojemność realne 600, 700mAh i dosyć krótkie więc można w szerego dać 2 sztuki przykładowo ale wtedy musisz dać driver typu step down. Jak chcesz prosty driver który łyknie to zasilanie to mogę Ci podesłać driverek oryginalny z Romi jakie przerabiam (tam jest zakres zasiania od 3XAA przez 18650 po 2x16340) niestety nie powiem nic o jego sprawności bo go zbytnio nie analizowałem :wink:
Sometimes darkness can show you the light
Hoffer007

Post autor: Hoffer007 »

Widzialem te CRKi u mnie w militarnym po 9zl sztuka. Pani nie pozwoliła mi jej spasowac do latarki :| i nie bylem pewny, 2 w szeregu dla mojej latary (drivera) to bedzie za duzo.

Bocian PW ;)

Albo sie dogadamy albo zostawie na 2*AA, musze miec tez cos na normalne zasilanie.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
night_82

Post autor: night_82 »

Hoffer007 ale masz rurke 18mm średnicy w środku czy na zewnątrz, bo jeśli ta rurka ma 18mm na zewnątrz to zakładając że ścianka ma 1mm grubości to średnica wewnątrz wychodzi 16mm optymistycznie a rzeczywiscie może być 15,5mm, radzę zmierzyć
ODPOWIEDZ