Witam ponownie;)
Mam do was gorącą prośbę, znajomy poprosił mnie o znalezienie szperacza na jacht (emeryt, zero rozeznania w temacie). Ilośc światła z mojego smallsun zy-37 zarówno oryginalnego jak i gnanego xpg mu w zupełności wystarcza. Teraz wymagania:
-wodoszczelna obudowa
-zasilanie 12v
-niski zużycie prądu- dlatego dioda a nie jakiś gotowy samochodowy
Czy komus przychodzi coś do głowy? Myślałem nawet nad przerobieniem jakieś latarki, wmontowaniem tam xpg, driver z DX i jakoś to sobie dziadek zamontuje. A może ktoś ma jakieś lepsze pomysły?
Oczywiście budżet - im mniej tym lepiej...
Szperacz na jacht
Raczej zaciski- więc w sumie przewody poprowadzone do akumulatora i tam jakoś podłączone z resztą instalacji (może poleci przez rozdzielnie- bezpieczniki i włączniki).DNF pisze:Zaciski do akumulatora, czy może wtyk zapalniczki?
Będzie na stałe przyczepiona, jakiś ministatyw mile widziany.DNF pisze:Ma być jakiś statyw? Czy lampka do łapki, zasilana z akumulatora na jachcie?
Tak, z aku zabudowanego.DNF pisze:Rozumiem, że zasilanie stacjonarne tak?
Masz może jakieś zdjęcie tego jachtu?
Jest tam jakies orurowanie? Jeśli tak to można je wykorzystać do przymocowania uchwytów rowerowych do latarek,
w który będzie można montować przerobioną latarkę.
Zamiast włącznika można zamontować wodoszczelne gniazdo zasilające.
Taka konstrukcja uniknie połączeń na śruby(chodzi mi o przewiercanie) i łatwiej jest o szczelność.
Kabel od instalacji pociągnie tak długi jak chce, na końcu którego może być wtyk go zasilania.
Pozdrawiam
DNF
Jest tam jakies orurowanie? Jeśli tak to można je wykorzystać do przymocowania uchwytów rowerowych do latarek,
w który będzie można montować przerobioną latarkę.
Zamiast włącznika można zamontować wodoszczelne gniazdo zasilające.
Taka konstrukcja uniknie połączeń na śruby(chodzi mi o przewiercanie) i łatwiej jest o szczelność.
Kabel od instalacji pociągnie tak długi jak chce, na końcu którego może być wtyk go zasilania.
Pozdrawiam
DNF
Nie ma sprawy. Jak się zgodzi, to będziemy drążyć temat. Jak nie, to myślimy dalej
Możesz Mu przekazać, że nie będzie nawiercona ani jedna dziurka, aby zamontować latarkę,
a i uchwyt będzie mobilny Ale średnica rurki na której będzie uchwyt zamontowany, musi być w granicach max chyba 30mm.
Jeśli więcej to myślimy nad innych uchwytem.
Pozdrawiam
DNF
Możesz Mu przekazać, że nie będzie nawiercona ani jedna dziurka, aby zamontować latarkę,
a i uchwyt będzie mobilny Ale średnica rurki na której będzie uchwyt zamontowany, musi być w granicach max chyba 30mm.
Jeśli więcej to myślimy nad innych uchwytem.
Pozdrawiam
DNF