Posiadam taki panel z diodami i nie chce świecić cały.
Poszczególne diody świecą wszystkie, ale razem nie wiem w które kabelki podłączyć zasilanie aby zaświeciły. Wie ktoś może co to za diody i jak to wszystko podłączyć?
Może coś padło z elektroniki na której się nie znam.
Panel z diodami
Panel z diodami
- Załączniki
-
- led8a.JPG (135.47 KiB) Przejrzano 201 razy
-
- led8b.JPG (187.02 KiB) Przejrzano 201 razy
Witam
Wygląda to ja jakiś panel RGB (z opcją AWB) Diody są połączone szeregowo po 3 sztuki więc panel musisz zasilać wyższym napięciem niż jedną diodę (oczywiście ze stabilizacją prądu!) Możesz spróbować zasilać z 12V poprzez rezystor, dla pewności 22 - 100Ω i odpowiedniej mocy.
Aby dokładnie stwierdzić co jest jak podłączone potrzebne jest jednak zdjęcie w lepszej rozdzielczości i bez refleksów. Wygląda jednak na to, że diody opisane tym samym kolorem są łączone szeregowo.
Pozdrawiam
Wygląda to ja jakiś panel RGB (z opcją AWB) Diody są połączone szeregowo po 3 sztuki więc panel musisz zasilać wyższym napięciem niż jedną diodę (oczywiście ze stabilizacją prądu!) Możesz spróbować zasilać z 12V poprzez rezystor, dla pewności 22 - 100Ω i odpowiedniej mocy.
Aby dokładnie stwierdzić co jest jak podłączone potrzebne jest jednak zdjęcie w lepszej rozdzielczości i bez refleksów. Wygląda jednak na to, że diody opisane tym samym kolorem są łączone szeregowo.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.