SSC P7
Ja z power LEDami mam niewielkie doświadczenie, ale zdarzyła mi się podobna historia, jak Hofferowi007! Edisonka (hehe! kupiona u Bociana ) świeciła, jak należy podczas testów, wszystko zostało rozłączone, żadnych uszkodzeń mechanicznych, a jak już włożyłem do latarki, to nawet nie błysło! Sprawdziłem wszystko podobnie, jak Hoffer007, nie stwierdziłem żadnego błędu z mojej strony, a dioda daje zwarcie Może jednak ESD?
Dubito ergo sum!
Więc tak....
Hoffer007
Nie musisz robić śwince-skarbonce harakiri. Kasy nie musisz mi zwracać.
Sam nie mam pewności, czy P7 dotarło do Ciebie sprawne.
W końcu sample są po to, żeby się nad nimi poznęcać
Sekcję zwłok P7 przeprowadź solidnie i całość udokumentuj porządnymi zdjęciami (z dobrą ostrością).
Obiecaj za to, że zaoszczędzone w ten sposób pieniądze (jakieś 60zł) przeznaczysz w całości na zbożny cel (oczywiście więcej światełek).
Kolejna próbka P7 już do mnie jedzie.
Hoffer007
Nie musisz robić śwince-skarbonce harakiri. Kasy nie musisz mi zwracać.
Sam nie mam pewności, czy P7 dotarło do Ciebie sprawne.
W końcu sample są po to, żeby się nad nimi poznęcać
Sekcję zwłok P7 przeprowadź solidnie i całość udokumentuj porządnymi zdjęciami (z dobrą ostrością).
Obiecaj za to, że zaoszczędzone w ten sposób pieniądze (jakieś 60zł) przeznaczysz w całości na zbożny cel (oczywiście więcej światełek).
Kolejna próbka P7 już do mnie jedzie.
- Calineczka
- Kontakt:
Witam!
Nowa próbka P7 już po wstępnych testach.
Wszystko działa doskonale. Na razie podłączyłem do drivera, który daje 755mA.
Efekt: rzeeeka światła!!! Aż miło spojrzeć!
Teraz muszę zrobić jakiś mocny driver na 2,8A. Może ekipa DF&Cali coś by opracowała do swojej oferty?
Niestety nie mam aparatu, a ten z komórki robi beznadziejne zdjęcia , więc na razie nie dołączę żadnyh fotek. Jeśli coś załatwię, to na pewno wrzucę tu na forum.
Pozdrawiam
Sebastian
Nowa próbka P7 już po wstępnych testach.
Wszystko działa doskonale. Na razie podłączyłem do drivera, który daje 755mA.
Efekt: rzeeeka światła!!! Aż miło spojrzeć!
Teraz muszę zrobić jakiś mocny driver na 2,8A. Może ekipa DF&Cali coś by opracowała do swojej oferty?
Dzięki Hoffer za pomoc, ale mam jeszcze kilka próbek driverów różnych firm, tylko muszę się zebrać do zmontowania czegoś.Jak bedziesz chciał to mam driverek od maxa 3A moge Ci przesłac.
Pozdrawiam.
Niestety nie mam aparatu, a ten z komórki robi beznadziejne zdjęcia , więc na razie nie dołączę żadnyh fotek. Jeśli coś załatwię, to na pewno wrzucę tu na forum.
Pozdrawiam
Sebastian
- Calineczka
- Kontakt:
Nie ma mowy poki co. Nasze driverki nie bardzo w tej chwili sie sprzedaja a do zaprojektowania, przetestowania...wypuszczenia czegos na rynek dluga droga....moze jestem slepy ale nie widze za wielu potencjalnych klientow na takie zabawki.Serkules pisze:Może ekipa DF&Cali coś by opracowała do swojej oferty?
Na moim stole lezy prototyp step/downa na MAX1626-polecam, zasilanie z 1 lub 2 18650, ~3A z dwoch akkusow da w diodke.
Witam!
Hoffer007
W podziękowaniu za zaangażowanie w testy P7, oraz żeby osłodzić Ci ewentualne koszty odkupienia mi diody P7, zamówiłem bez Twojej wiedzy i zgody dla Ciebie sampla diody Cree. Dostałem w międzyczasie drugą próbkę P7, więc odkupować nie musiałeś. Dostałem niedawno taki mail od Cree:
Mam nadzieję, że mi to wybaczysz?
BTW: Co z zapowiadaną sekcją zwłok Twojej P7?
Hoffer007
W podziękowaniu za zaangażowanie w testy P7, oraz żeby osłodzić Ci ewentualne koszty odkupienia mi diody P7, zamówiłem bez Twojej wiedzy i zgody dla Ciebie sampla diody Cree. Dostałem w międzyczasie drugą próbkę P7, więc odkupować nie musiałeś. Dostałem niedawno taki mail od Cree:
Więc nie zdziw się, gdy przyjdzie do Ciebie paczka od CreeDear Patryk,
Your sample has been shipped and should arrive shortly.
Mam nadzieję, że mi to wybaczysz?
BTW: Co z zapowiadaną sekcją zwłok Twojej P7?
W sprawie diody Hoffera, zrób kolego tak, podłącz DD do aku 18650 i ściśnij diodę P7 palcami tak by gumowa powłoka lumoforu ugięła się około 1-2 mm, mnie tak udało się orzywić jedną diodę po małych przejściach, zgrzała się wtedy jedna z końcówek wewnątrz struktury, wydaje mi się że była to masa. Dioda jak na razie działa, jak długo zobaczy się , spróbować możesz .